- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Museu de l'Automòbil es trasllada i es reinventa amb un nou concepte

  Noticies » Cultura   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Un museu de l'automòbil que expliqui la importància de diferents vehicles en la història del país i on podrien tenir-hi cabuda altres peces privades. El Museu de l´Automòbil busca idees per donar sentit a una exposició que ha quedat obsoleta i que es vol convertir en un revulsiu més a la parròquia.

En l´aparcament de l´Areny davant l´hotel Rosaleda i molt a prop del comú és on s´instal·larà el nou museu de l´automòbil que es troba al mig del poble des del 1988 i el discurs del qual ha quedat lluny de ser un centre d´interpretació de la història automobilística.

Per això per l´any vinent es vol convocar un concurs d´idees per l´edifici que acollirà el nou equipament. Amb el trasllat, a més, es pretén aprofitar la importància històrica d´alguns vehicles.

Actualment l´exposició consta de setanta-nou dels més de mil vehicles que estan en custòdia domiciliària. 

La idea és que el nou espai, que estarà cofinançat pel Govern i el comú, sigui un dinamitzador de la parròquia, de la mateixa manera que ho serà el Rosaleda, que aglutinarà els serveis del ministeri de Cultura, les obres del qual es preveu que estiguin enllestides en un any.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro