- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El telèfon de l'esperança començarà a funcionar de manera parcial

  Noticies » Societat   27 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La Creu Roja ha detectat un nombre creixent de persones que viuen en solitud sense cap vincle social o familiar que els atengui. Per aquest motiu entre les prioritats per l'any vinent hi ha la posada en marxa del telèfon de l'esperança, un servei que començarà a funcionar de forma parcial, durant unes hores i uns dies concrets. El teléfon oferirà una atenció especialitzada.

La posada en marxa del telèfon de l´esperança és una prioritat per a la Creu Roja per a l´any vinent. Els responsables de l´entitat ja han començat a treballar en la seva definició tot i que encara no se sap quin abast tindrà el servei en principi. De moment, el director de l'entitat, Jordi Llansó, ha dit que es vol iniciar uns dies i unes hores concretes amb l'atenció a càrrec d´una voluntària que ha treballat molt temps en aquest servei a Espanya. Recorda que aquest servei a altres països "funciona normalment 24h i 365 dies" però és conscient que "aquí no podrem fer". "Si després tenim la sort que podem créixer i trobar recursos, ho ampliarem", afirma.

Llansó considera que és un servei molt necessari per a una part de la població. Tot i que no hi ha una demanda expressa del telèfon de l'esperança, té la certesa que hi ha moltes persones que pateixen de solitud. Es tracta de persones "més aviat d'edat avançada que realment estan soles, sense amics o lligams". "Hi ha gent que es passa les 24 hores tancats a casa. Un dia no passa res, però quan passen els anys va minant", diu.

La Creu Roja té clar que el telèfon de l´esperança ha de ser gratuït. Ja ha mantingut contactes amb Andorra Telecom per buscar-hi solucions tècniques.

Informa: Ana Alamán