- L´equip andorrà que participarà a la Copa Davis se´n va demà a Bulgària. L´equip es veu amb capacitat per lluitar per l´ascens. Hem assistit a un dels darrers entrenaments dels tenistes que representaran Andorra la setmana vinent en aquesta competició. - Arriba la primavera i amb ella les al·lèrgies. Els especialistes asseguren que aquest any hi haurà més afectats i amb símptomes més greus. El mes d´abril és un dels més complicats per als al·lèrgics ja que arriben els pòl·lens més intensos. - El Col·legi d´Advocats qualifica d´inacceptable i innegociable la proposta de canvi del codi penal que permetria fer escoltes telefòniques per investigar qualsevol delicte o obtenir informació bancària a requeriment de la fiscalia. La degana Sophie Bellocq remarca que aquest canvi pot vulnerar els drets fonamentals. - El Govern s´afegeix a la iniciativa de fer pressupostos participatius. Enguany destinarà una partida de 200.000 euros a infraestructures demanades per la ciutadania. Es podrà participar omplint unes butlletes amb tres propostes, que després es sometran a votació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El tortell de reis, tradició ineludible

  Noticies » Societat   05 de gener, 2017
www.andorradifusio.ad

Segons la tradició, aquell qui troba la figureta és coronat, mentre que qui troba la fava és qui l'haurà de pagar. El tortell de reis segueix sent una tradició ineludible per celebrar el 6 de gener i, tot i que hi ha moltes varietats, el de nata segueix sent el més demanat.

Diuen que el secret està en la massa i en el cas del tortell de reis, també passa el mateix. Asseguren que aquest és el secret més ben guardat: fer un bon brioix. El pastisser i propiertari de El Tortell, José Manuel da Silva, explica que per aconseguir-ho es deixa la massa "reposar, fermentar, es fica al forn per coure-la i es farceix de nata, trufa o crema", tot i que també n'hi ha sense farcir "depenent del gust del consumidor".

En aquesta pastisseria, aquests dies s'elaboraran un total de 500 tortells tradicionals de massapà, nata, trufa o crema. El de nata segueix sent el més demanat tot i que el Bolo Rei portuguès o la galette francesa també són una opció. Da Silva afirma que el Bolo Rei "és més compacte, té molts fruits secs i confitats, porta més alcohol i és un brioix que es fa molt per Nadal". Aquests dies es dediquen més al tortell de reis i a la galette francesa.

Hi ha tres elements indispensables: el rei, la fava i la corona. Sobretot es reclama la fava. "Si no hi és, s'enfaden", assegura el pastisser.

I és que la tradició diu que qui troba la figureta reial és coronat mentre que qui troba la fava no li queda més remei que pagar el tortell. Unes postres que no faltaran en la majoria de les llars.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: Marta Paixà