- Liberals d´Andorra ha demanat la dimissió voluntària, immediata i irrevocable del cònsol menor d´Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per estar processat per uns comentaris publicats en un mitjà de comunicació digital contra un ciutadà de la parròquia. Una petició que ha estat rebutjada per la majoria comunal i l´executiva de DA que ha donat ple suport a Calvet. - La selecció de futbol ha posat fi a més de 12 anys sense conèixer la victòria aquesta tarda a San Marino. L´onze tricolor s´ha imposat aquest dimecres per 0 a 2 amb gols d´Ildefons Lima, al minut 28, i de Cristian Martínez, al 66. Una injecció de moral per afrontar e proper compromís oficial, el 25 de març a l´Estadi Nacional contra les Illes Fèroe. - L´empresa encarregada d´analitzar la contaminació de la Font d´Arinsal, colorarà l´aigua de diverses zones per trobar possibles connexions entre els canals d´aigua i la font. El Govern ha alertat que, tot i que les accions es faran de nit, pot ser que sigui visible l´aigua colorada a la zona. - Els comuns d´Andorra la Vella i Escaldes-Engordany tiren endavant el concurs d´embelliment conjunt de les avingudes Meritxell i Carlemany obrint-lo als enginyers. Els comuns accepten aquest col·lectiu després del rebuig del Col·legi d´Arquitectes, que estava en contra del concurs de mèrits. La consellera escaldenca del PS Cèlia Vendrell creu que manca coordinació entre els dos comuns. - Comuns i Govern tenen pràcticament enllestida la reforma de les transferències i les competències comunals. La reunió d´aquest dimarts ha servit per tancar la negociació sobre les competències que assumirà cada administració i que quedaran aclarides per llei. Pel que fa a les transferències, els cònsols han acceptat vincular-les al PIB si bé hi han fet aportacions.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El tortell de reis, tradició ineludible

  Noticies » Societat   05 de gener, 2017
www.andorradifusio.ad

Segons la tradició, aquell qui troba la figureta és coronat, mentre que qui troba la fava és qui l'haurà de pagar. El tortell de reis segueix sent una tradició ineludible per celebrar el 6 de gener i, tot i que hi ha moltes varietats, el de nata segueix sent el més demanat.

Diuen que el secret està en la massa i en el cas del tortell de reis, també passa el mateix. Asseguren que aquest és el secret més ben guardat: fer un bon brioix. El pastisser i propiertari de El Tortell, José Manuel da Silva, explica que per aconseguir-ho es deixa la massa "reposar, fermentar, es fica al forn per coure-la i es farceix de nata, trufa o crema", tot i que també n'hi ha sense farcir "depenent del gust del consumidor".

En aquesta pastisseria, aquests dies s'elaboraran un total de 500 tortells tradicionals de massapà, nata, trufa o crema. El de nata segueix sent el més demanat tot i que el Bolo Rei portuguès o la galette francesa també són una opció. Da Silva afirma que el Bolo Rei "és més compacte, té molts fruits secs i confitats, porta més alcohol i és un brioix que es fa molt per Nadal". Aquests dies es dediquen més al tortell de reis i a la galette francesa.

Hi ha tres elements indispensables: el rei, la fava i la corona. Sobretot es reclama la fava. "Si no hi és, s'enfaden", assegura el pastisser.

I és que la tradició diu que qui troba la figureta reial és coronat mentre que qui troba la fava no li queda més remei que pagar el tortell. Unes postres que no faltaran en la majoria de les llars.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: Marta Paixà