- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El turisme es reactiva mentre el sector financer continua en negatiu

  Noticies » Economia   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La reactivació del turisme, amb un augment del consum i de l´activitat comercial, ha impulsat novament l´economia. Amb tot, un altre sector tradicional, el financer, ha continuant registrant dades negatives. Mentrestant, l'informe de la Cambra de Comerç assenyala que el creixement del PIB d´enguany podria superar el 2%.

Més consum, més inversió i més turisme, sobretot a l´hivern amb més dies d´esquí venuts amb la dada més alta dels últims onze anys. Aquests són els eixos principals que van permetre que l´economia continués avançant el 2016, segons l´informe de la Cambra de Comerç.

Pel que fa a les activitats econòmiques, el nombre d'establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria va augmentar un 5,6%. En l´àmbit laboral, destaca el creixement salarial, per sobre de la inflació, i la reducció del nombre dels que busquen feina.

El sector financer, històricament un dels puntals de l'economia va registrar el 2016 el tercer any consecutiu de dades negatives. La Cambra de Comerç apunta que el país encara viu les conseqüències de la intervenció de BPA i la reorganització del sector, amb l´entrada en vigor de l'intercanvi automàtic d'informació fiscal. Una reestructuració que s'assenyala com un dels reptes de futur.

En l´àmbit polític, la Cambra assenyala la reforma sanitària i l'acord d´associació com a grans temes que han de contribuir a millorar l'economia.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà