-
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El turisme es reactiva mentre el sector financer continua en negatiu

  Noticies » Economia   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La reactivació del turisme, amb un augment del consum i de l´activitat comercial, ha impulsat novament l´economia. Amb tot, un altre sector tradicional, el financer, ha continuant registrant dades negatives. Mentrestant, l'informe de la Cambra de Comerç assenyala que el creixement del PIB d´enguany podria superar el 2%.

Més consum, més inversió i més turisme, sobretot a l´hivern amb més dies d´esquí venuts amb la dada més alta dels últims onze anys. Aquests són els eixos principals que van permetre que l´economia continués avançant el 2016, segons l´informe de la Cambra de Comerç.

Pel que fa a les activitats econòmiques, el nombre d'establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria va augmentar un 5,6%. En l´àmbit laboral, destaca el creixement salarial, per sobre de la inflació, i la reducció del nombre dels que busquen feina.

El sector financer, històricament un dels puntals de l'economia va registrar el 2016 el tercer any consecutiu de dades negatives. La Cambra de Comerç apunta que el país encara viu les conseqüències de la intervenció de BPA i la reorganització del sector, amb l´entrada en vigor de l'intercanvi automàtic d'informació fiscal. Una reestructuració que s'assenyala com un dels reptes de futur.

En l´àmbit polític, la Cambra assenyala la reforma sanitària i l'acord d´associació com a grans temes que han de contribuir a millorar l'economia.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà