- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El turisme es reactiva mentre el sector financer continua en negatiu

  Noticies » Economia   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La reactivació del turisme, amb un augment del consum i de l´activitat comercial, ha impulsat novament l´economia. Amb tot, un altre sector tradicional, el financer, ha continuant registrant dades negatives. Mentrestant, l'informe de la Cambra de Comerç assenyala que el creixement del PIB d´enguany podria superar el 2%.

Més consum, més inversió i més turisme, sobretot a l´hivern amb més dies d´esquí venuts amb la dada més alta dels últims onze anys. Aquests són els eixos principals que van permetre que l´economia continués avançant el 2016, segons l´informe de la Cambra de Comerç.

Pel que fa a les activitats econòmiques, el nombre d'establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria va augmentar un 5,6%. En l´àmbit laboral, destaca el creixement salarial, per sobre de la inflació, i la reducció del nombre dels que busquen feina.

El sector financer, històricament un dels puntals de l'economia va registrar el 2016 el tercer any consecutiu de dades negatives. La Cambra de Comerç apunta que el país encara viu les conseqüències de la intervenció de BPA i la reorganització del sector, amb l´entrada en vigor de l'intercanvi automàtic d'informació fiscal. Una reestructuració que s'assenyala com un dels reptes de futur.

En l´àmbit polític, la Cambra assenyala la reforma sanitària i l'acord d´associació com a grans temes que han de contribuir a millorar l'economia.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà