- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els advocats dels processats en el cas BPA recorreran la decisió de Corts de mantenir el Govern en el judici

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Els advocats dels processats per la causa BPA tenen previst presentar dimecres un recurs conjunt contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que els anomenats actors civils i el Govern poden estar presents com a acusació particular. També contra el fet que no hi hagi un pronuciament sobre les altres qüestions prèvies. En les properes hores haurien de prendre una decisió.

Els advocats de la vintena de processats per la causa BPA estan decidint si entren un incident conjunt de nul·litat, o nou de particulars, contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que el Govern està legitimat per estar en la causa en considerar que representa l´interès general i que s´ha vist afectat pels fets que s´estan jutjant. Fonts vinculades a la defensa apunten que el més probable és que sigui un recurs conjunt i que estaria motivat perquè creuen que se´ls ha vulnerat el dret a la defensa i a la jurisdicció, entre altres.

També volen recórrer que els anomenats actors civils, els accionistes minoritaris de BPA i els minoritaris estiguin presents. A més, creuen que el fet que el tribunal no s´hagi pronunciat sobre la resta de qüestions prèvies no està prou fonamentat jurídicament.

A partir que es presenti, les parts haurien de contestar i el tribunal resoldre. Si la resposta no convencés els advocats de la defensa, és probable que es presentés un recurs d´empara al Tribunal Constitucional. Això podria fer que la vista oral del judici tardi setmanes o mesos a reprendre's.

Informa: Pere Moliné