- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els advocats i el ministre de Justícia en funcions veuen la Llei de la mediació com una prioritat

  Noticies   23 de gener, 2015
www.andorradifusio.ad
Xavier Espot ha fet aquestes declaracions abans de la seva intervenció en el simposi sobre mediació organitzat per la Universitat d'Andorra. El ministre de Justícia i Interior en funcions ha assegurat que la redacció d'una llei sobre mediació serà una feina prioritària per al proper ministre. El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, s'ha mostrat optimista per tenir-la la propera legislatura i ha remarcat la necessitat d'implantar d'un sistema de mediació modern i avançat al país.
Quant tot just acaba d´entrar en vigor la Llei de l´arbitratge, juristes i professionals de diverses disciplines reclamen la redacció d´una llei que reguli una altra fórmula de resolució de conflictes, la mediació. Així s´ha posat de relleu en el simposi organitzat en el marc del postgrau de mediació. El ministre de Justícia i Interior en funcions, Xavier Espot, ha compartit la necessitat de la llei, de la qual ja s´haurà d´encarregar el proper titular de justícia: "Crec que una de les prioritats d'aquesta tasca complementària que s'ha de dur a terme és abordar de forma molt seriosa la qüestió de la mediació, com a mecanisme de resolució extrajudicial de les controvèrsies. La feina està en un estat absolutament embrionari, hem dedicat els esforços en matèria de justícia en aquells aspectes prioritaris per a aquesta legislatura. I per tant convindria que el proper ministre de Justícia abordés des d'un primer dia l'elaboració d'un projecte de llei en aquest sentit". El degà del Col·legi d´Advocats, Francesc Badia, ha assegurat que la Llei de mediació és imprescindible per tenir un sistema de mediació modern i avançat. Badia s'ha mostrat optimista i creu que la propera legislatura es disposarà del text: "El primer que hem fet des del col·legi d'advocats, és promoure la formació, el màster de mediació. Quan tinguem mediadors formats, serà el moment de treure la llei. És el segon pas natural, i jo sóc optimista, crec que a la propera legislatura la tindrem." Badia ha remarcat que cal deixar de veure la mediació com un sistema per descarregar la batllia d'expedients per veure-la com una activitat paral·lela que comporta el seus propis beneficis.Informa: Ana Alamán Imatge: Lluís Calvo