- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els advocats i el ministre de Justícia en funcions veuen la Llei de la mediació com una prioritat

  Noticies   23 de gener, 2015
www.andorradifusio.ad
Xavier Espot ha fet aquestes declaracions abans de la seva intervenció en el simposi sobre mediació organitzat per la Universitat d'Andorra. El ministre de Justícia i Interior en funcions ha assegurat que la redacció d'una llei sobre mediació serà una feina prioritària per al proper ministre. El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, s'ha mostrat optimista per tenir-la la propera legislatura i ha remarcat la necessitat d'implantar d'un sistema de mediació modern i avançat al país.
Quant tot just acaba d´entrar en vigor la Llei de l´arbitratge, juristes i professionals de diverses disciplines reclamen la redacció d´una llei que reguli una altra fórmula de resolució de conflictes, la mediació. Així s´ha posat de relleu en el simposi organitzat en el marc del postgrau de mediació. El ministre de Justícia i Interior en funcions, Xavier Espot, ha compartit la necessitat de la llei, de la qual ja s´haurà d´encarregar el proper titular de justícia: "Crec que una de les prioritats d'aquesta tasca complementària que s'ha de dur a terme és abordar de forma molt seriosa la qüestió de la mediació, com a mecanisme de resolució extrajudicial de les controvèrsies. La feina està en un estat absolutament embrionari, hem dedicat els esforços en matèria de justícia en aquells aspectes prioritaris per a aquesta legislatura. I per tant convindria que el proper ministre de Justícia abordés des d'un primer dia l'elaboració d'un projecte de llei en aquest sentit". El degà del Col·legi d´Advocats, Francesc Badia, ha assegurat que la Llei de mediació és imprescindible per tenir un sistema de mediació modern i avançat. Badia s'ha mostrat optimista i creu que la propera legislatura es disposarà del text: "El primer que hem fet des del col·legi d'advocats, és promoure la formació, el màster de mediació. Quan tinguem mediadors formats, serà el moment de treure la llei. És el segon pas natural, i jo sóc optimista, crec que a la propera legislatura la tindrem." Badia ha remarcat que cal deixar de veure la mediació com un sistema per descarregar la batllia d'expedients per veure-la com una activitat paral·lela que comporta el seus propis beneficis.Informa: Ana Alamán Imatge: Lluís Calvo