- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els bancs donen un 50% més d'hipoteques

  Noticies » Economia   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La compra de pisos impulsa la recuperació econòmica. És la reflexió de les entitats bancàries després que en alguns casos hagin autoritzat un 50% més d´hipoteques aquest 2017. Els interessos baixos i l´increment del preu dels lloguers són algunes de les raons d´aquest creixement.

El conseller-director general del Banc Sabadell d´Andorra, Josep Segura, afirma que "hi ha una recuperació econòmica progressiva que potser ha culminat al 2017 després de la davallada de 2007-2008".

Un dels símptomes ha estat l'augment de les autoritzacions d´hipoteques aquest 2017. En alguns casos, per sobre del 60% respecte del 2016, segons el director de Banca Comercial de MoraBanc, Xavier Riestra. La recuperació econòmica ha engrescat el consum i l´accés al crèdit per la compra d'habitatges. En el cas del Banc de Sabadell d'Andorra, n'ha autoritzat un 50% més que l'any passat. 

L'elevat preu dels lloguers ha motivat que més famílies optin per comprar un pis. Un entorn d´interessos baixos ha afavorit les hipoteques a tipus fix i mensualitats més econòmiques que un lloguer, explica Riestra.

Pel que fa a Andbank, l'entitat ha atorgat una quarantena d'hipoteques per un valor superior als 4 milions d'euros. L'euríbor ha tancat el 2017 amb un mínim històric. La previsió és que els interessos baixos es mantinguin aquest 2018, fet que afavorirà la contractació d'hipoteques. De moment, la resta d´entitats bancàries no han facilitat dades sobre autoritzacions hipotecaries.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: R. Calvo / E. Fernández