- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els càmpings s'aproximen al 100% d'ocupació

  Noticies » Societat   23 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad
Els càmpings freguen l'ocupació plena amb l’arribada de l’estiu. Però és especialment en el període comprès entre el 15 de juliol i el 15 d'agost quan hi ha la màxima afluència de caravanes i tendes de campanya.
L’arribada del bon temps provoca que desenes de turistes arribin a Andorra per gaudir d’una de les ofertes d’allotjament més clàssiques del país, els càmpings. Els propietaris destaquen que del 15 de juliol al 15 d’agost sol ser l’època de l’any més concorreguda pel que fa a clients.

La recuperació econòmica dels països veïns i la potenciació d’aquest tipus d’allotjament ha facilitat que gran part dels càmpings pengin el cartell de complet molts dies d’estiu, amb una ocupació mitjana de més d’un 90% en alguns casos.
 
Malgrat el revifament d’aquest tipus de turisme, les autocaravanes són el seu principal enemic.
 
La inclusió de piscines, botigues i bungalous són només alguns dels elements que formen part dels càmpings actuals, per tal de competir amb les altres destinacions turístiques.
 
Informa: Joel Romero
Imatges: J.Romero/M.Margalef