- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els comerciants atribueixen l'estancament de les vendes al canvi en els hàbits de consum

  Noticies » Economia   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els comerciants de l'avinguda Meritxell i de Riberaygua i Travesseres culpen  de l'estancament en les vendes la manca d'homogeneïtzació en l'oferta. També en responsabilitzen el canvi en els hàbits de consum.

Prop del 20% de les compres s'efectuen a través d'Internet, una situació que afecta directament els botiguers, que veuen un descens en les vendes presencials i, a més, els resulta difícil competir amb aquests preus. El canvi en els hàbits de consum és un dels motius que expliquen que l'elevada ocupació durant les festes de Nadal no s'hagi traduït en un augment exponencial de vendes. Així ho han explicat els representants de les associacions de comerciants aquest dijous al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional. Antoni Miralles, apunta que "la gent ha canviat l'hàbit de compra i està buscant alternatives que li donen una resposta quan i com la necessiten", sobretot per internet. "El fet és que la demanda ha baixat", afegeix la vicepresidenta de l´associació de comerciants de l´avinguda Meritxell, Rosa Pons, qui ha constatat "que ve molta gent, no és un problema d'afluència, sinó potser de poder adquisitiu i models de conducta".

També consideren necessari homogeneïtzar l'oferta comercial entre tots els comerços, així com fer accions conjuntes que puguin beneficiar tots els establiments. Els comerciants confien que les accions que es duguin a terme en el marc del pla estratègic de turisme de compres puguin solucionar bona part de les mancances del sector, i es puguin beneficiar de la recuperació econòmica que ja es percep a la resta de sectors del país. 

Tertúlia completa sobre comerç amb Antoni Miralles i Rosa Pons a l'Ara i AquíInforma: Hèctor Romance