- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els especialistes i empreses convencionals exploren els avantatges de la tecnologia blockchain

  Noticies » Economia   28 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L'ús de les 'blockchain', una tecnologia per mantenir bases de dades inalterables, s'està consolidant, tot i que encara manca regulació. Així s´ha explicat en una jornada que vol popularitzar aquesta tecnologia i que s´ha dut a terme al Centre de Congressos.

La jornada Blockchain està organitzada per ACTinn i vol fer conèixer aquesta tecnologia, que permet una nova forma d´intercanviar actius digitals. Entre els avantatges hi ha el fet que facilita la transmissió de dades pràcticament de manera instantània i és molt segura, tot i que no és un àmbit prou regulat.

"Està en una fase molt incipient, i això fa que des d'un punt de vista legal o regulatori, encara no siguem capaços de veure tota la dimensió del problema des d'un punt de vista legal. Per exemple, la descentralització o la globalitat", d'aquesta tecnologia, explica l'especialista Marc Gallardo.

De moment, està fent possible el creixement de l´ús de l´energia solar, com explica el responsable d'ElectriCChain, François Sonnet.

Durant la trobada també s´ha explicat que pot ser molt útil pel sistema financer.

Si encara no entens què és això d'una blockchain, t'expliquem la tecnologia en l'últim article del blog d'RTVA.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo