- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els especialistes i empreses convencionals exploren els avantatges de la tecnologia blockchain

  Noticies » Economia   28 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L'ús de les 'blockchain', una tecnologia per mantenir bases de dades inalterables, s'està consolidant, tot i que encara manca regulació. Així s´ha explicat en una jornada que vol popularitzar aquesta tecnologia i que s´ha dut a terme al Centre de Congressos.

La jornada Blockchain està organitzada per ACTinn i vol fer conèixer aquesta tecnologia, que permet una nova forma d´intercanviar actius digitals. Entre els avantatges hi ha el fet que facilita la transmissió de dades pràcticament de manera instantània i és molt segura, tot i que no és un àmbit prou regulat.

"Està en una fase molt incipient, i això fa que des d'un punt de vista legal o regulatori, encara no siguem capaços de veure tota la dimensió del problema des d'un punt de vista legal. Per exemple, la descentralització o la globalitat", d'aquesta tecnologia, explica l'especialista Marc Gallardo.

De moment, està fent possible el creixement de l´ús de l´energia solar, com explica el responsable d'ElectriCChain, François Sonnet.

Durant la trobada també s´ha explicat que pot ser molt útil pel sistema financer.

Si encara no entens què és això d'una blockchain, t'expliquem la tecnologia en l'últim article del blog d'RTVA.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo