- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra acollirà la Cimera Iberoamericana el 2020

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra acollirà la Cimera de caps d'estat i de govern del 2020. Els ministres d'Exteriors dels països que hi participen han adoptat per consens una declaració de suport a la candidatura andorrana.

La ministra d'Afers Exteriors ha agraït als seus homòlegs la declaració política feta a Guatemala i que, per consens, dona suport a la candidatura andorrana. Maria Ubach considera molt positiu pel país organitzar la cimera:"És un repte molt important i una gran oportunitat que ens permetrà promoure la nostra activitat en l'espai iberoamericà". 

Andorra agafarà el relleu de Guatemala al capdavant de la secretaria de l'organisme en el període 2019-2020. Un dels temes que cal començar a preparar és la temàtica de la cimera que es farà a Andorra. Ubach vol escollir-lo amb consens perquè sigui un tema d'interès comú en els 22 estats membres.

La validació definitiva de la candidatura es farà a la Cimera iberoamericana de l'any vinent.

Informa:Andrés González-Nandín      
Imatge: SEGIB

Foto: Govern d'Andorra