- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els sindicats portaran la reforma de la funció pública a la justícia

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els sindicats faran tot el que estigui a les seves mans per frenar la reforma de la funció pública i ja estan reuninnt-se amb els seus advocats per portar la llei a la justícia. Denuncien que el Govern no ha respectat l´espai de negociació que, segons la justícia, és la comissió consultiva, i segueixen insistint en què la retallada de drets és molt important.

Els sindicats de la funció pública volen evitar per totes les vies que la reforma de la llei de la funció pública tiri endavant. Els respresentants ja han començat a parlar amb els assessors legals per portar el text a la justícia.

Asseguren que l´espai de negociació és la comissió consultiva, i que la ministra Eva Descarrega no l´ha respectat. El secretari general de L'USdA, Gabriel Ubach, afirma que tenen "una sentència del Tribunal Superior que diu totalment el contrari". "Això ens dona a entendre que ens haurem de querellar i no hi ha hagut cap negociació, el que hi ha hagut és una imposició de línies vermelles per part de la ministra", afegeix.

No estan d'acord amb les formes, ni tampoc amb el contingut de la llei. Denuncia "retallades brutals per justificar els pressupostos". Explica que "abans l'administració costava 60 milions i després de 10 anys de congelació a la funció pública estem a 100 milions"; per tant, "40 milions han passat a càrrecs de confiança i assessors".

Han demanat al síndic que no accepti la llei a tràmit i la setmana que ve tenen l´assemblea general per estudiar les diferens accions a dur a terme.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales