- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els socialdemòcrates lamenten la "hipocresia" del Govern en la qüestió de l'avortament

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

PS i SDP qualifiquen d'hipocresia l'actitud del Govern en el tema de l'avortament perquè obliga a avortar fora i el penalitza al país. Liberals d'Andorra considera que l'avortament està garantit, tot i que sigui fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates i Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'informe del Consell d´Europa sobre l´avortament reforça els seus posicionaments de despenalitzar l´avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per la mare.

Les dues formacions lamenten la "hipocresia" i la "doble moral" de Demòcrates per Andorra, que amb la seva majoria impedeix que es pugui tornar a obrir el debat. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, creu que "és ridícul i absurd que continuem amb aquesta situació" quan "cada any surten xifres de dones d'Andorra que van a avortar fora".

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, considera que malgrat que el Copríncep episcopal s´hi posicioni en contra, la Constitució té marge per acceptar els tres supòsits bàsics. Naudi, a més, creu que el debat ha de ser "més profund"."La nostra Constitució defensa el dret a la vida, però en quin moment comença?", planteja. Ha subratllat que el dret a la vida de les dones i de les mares és un dret fonamental que cal respectar.

Pel seu cantó, la consellera de Liberals, Judith Pallarés, creu que l'avortament està garantit, tot i que sigui més enllà de les fronteres perquè "tenen llibertat per fer-ho".

Consideren que si s'ha d'obrir el debat del model d'estat i del coprincipat no ha de ser pel tema de l'avortament.

Informa: Laia Ferré Marot/Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa