- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els socialdemòcrates lamenten la "hipocresia" del Govern en la qüestió de l'avortament

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

PS i SDP qualifiquen d'hipocresia l'actitud del Govern en el tema de l'avortament perquè obliga a avortar fora i el penalitza al país. Liberals d'Andorra considera que l'avortament està garantit, tot i que sigui fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates i Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'informe del Consell d´Europa sobre l´avortament reforça els seus posicionaments de despenalitzar l´avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per la mare.

Les dues formacions lamenten la "hipocresia" i la "doble moral" de Demòcrates per Andorra, que amb la seva majoria impedeix que es pugui tornar a obrir el debat. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, creu que "és ridícul i absurd que continuem amb aquesta situació" quan "cada any surten xifres de dones d'Andorra que van a avortar fora".

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, considera que malgrat que el Copríncep episcopal s´hi posicioni en contra, la Constitució té marge per acceptar els tres supòsits bàsics. Naudi, a més, creu que el debat ha de ser "més profund"."La nostra Constitució defensa el dret a la vida, però en quin moment comença?", planteja. Ha subratllat que el dret a la vida de les dones i de les mares és un dret fonamental que cal respectar.

Pel seu cantó, la consellera de Liberals, Judith Pallarés, creu que l'avortament està garantit, tot i que sigui més enllà de les fronteres perquè "tenen llibertat per fer-ho".

Consideren que si s'ha d'obrir el debat del model d'estat i del coprincipat no ha de ser pel tema de l'avortament.

Informa: Laia Ferré Marot/Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa