- Reunió del comú de Sant Julià de Lòria amb consellers i ministres de la parròquia per explicar-los el neguit pels efectes de la reforma comunal. Josep Miquel Vila ha explicat la versió ampliada de l´informe d´Aparicio, que hi assenyala inconstitucionalitats. Vila també està preocupat perquè la parròquia podria rebre fins a un milió d´euros menys. La reforma es votarà divendres, i el grup liberal no ha aclarit si hi donarà suport. - Extradició d´un resident espanyol de 46 anys buscat per la Interpol i que ha de complir una condemna de més de catorze anys a Espanya per un delicte contra la llibertat sexual. La policia el va detenir i empresonar en vista de la seva demanda d´extradició. Ell s´hi va oposar des d´un principi, però finalment el Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió del Tribunal de Corts i l´ha extradit a Espanya. - Primera reunió dels coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Ha estat aquest matí al Palau de l´Elisi, a París. Es tracta d´una trobada principalment protocol·lària en la qual s´han tractat temes com les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació o la propera visita de Macron a Andorra. - Més agents cívics que vagin amb els grups que porten els operadors turístics i un manual de bones pràctiques són algunes de les iniciatives que es poden dur a terme per prevenir incidents nocturns al Pas. Així s´ha decidit en l´última reunió de la taula transversal que s´ha fet en aquesta localitat. - El Govern s´ha trobat aquest dilluns amb els agents socioeconòmics per explicar-los les últimes reunions amb la Unió Europea sobre el tabac. Andorra va proposar el juliol passat una sèrie de principis: el període transitori a vint anys, adherir-se al conveni de l´OMS i reforçar polítiques contra el tabac, entre d´altres.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Primer dia d'escola ple d'emocions

  Noticies » Societat   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

És un dels dies més esperats per molts i no tant per d'altres. Després de dos mesos i mig, retorn a la normalitat marcada per la tornada a l'escola dels més petits de casa. Són uns 11.000 els alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar.

Primera hora del matí a l´escola andorrana de Canillo, just abans d´iniciar la jornada a classe. Per a la majoria és un moment feliç, per retrobar-se amb amics i professors, tot i que sempre n'hi ha que s´ho agafen amb menys optimisme. 

El centre reuneix per aquest curs un total de 174 alumnes i després d´uns anys de reformes, les instal·lacions estan plenament operatives. Això permetrà evitar la situació viscuda fins al curs passat en què els estudiants estaven repartits en diferents espais. La directora de l'escola andorrana de Canillo, Barbara Haytree, celebra que "per fi després de molts anys estem tots junts". "Penso que és un dels millors anys quant a estructures i efectius". 

En aquesta primera jornada els estudiants més joves prenen contacte amb el centre i amb les novetats que hi trobaran. Una de les millores de l´escola andorrana de Canillo és la creació de dues aules per cicle. Des del centre també es valora molt positivament el funcionament del pla Permsea entre els estudiants de segon cicle. Haytree creu que "des que s'ha implantat a tercer cicle arriben a segona ensenyança amb un coneixement i un bagatge que fa que no s'hagi de començar de nou".

El curs arrenca amb uns 11.000 estudiants. Aquest any amb més alumnes de batxillerat i més dificultats per omplir les classes de maternal.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol