- Toni Bou serà un dels grans protagonistes de la gran gala de la Federació Internacional de Motociclisme. La festa mundial de les motos es fa a Andorra i el català, que hi resideix des de fa tres anys, és un dels premiats. I és que ja suma 22 títols mundials de trial. - Nova jornada de les escoles verdes, centrada a elaborar un embolcall per l´esmorzar i el berenar. El projecte, que vol conscienciar els més joves sobre la generació de residus, ha inclós el col·legi Sant Ermengol, que rebrà el segell al juny. - La nova llei d´ocupació s´hauria de tramitar a principi del 2018 i estar aprovada abans del final de la legislatura. Així ho ha avançat el ministre Xavier Espot, que ha presentat un avantprojecte del text a la taula permanent per a la formació en el treball. Els seus membres hi podran fer aportacions abans que el text entri al Consell General. - Andorra, Mònaco i San Marino aniran amb una estratègia compartida i complementària a la Unió Europea. Així ho han acordat a la reunió de treball celebrada a Ordino. Estratègia que ja s´ha de definir per a la negociació per a la lliure circulació de persones. Els tres estats són partidaris de mantenir un sistema de control de quotes migratòries i proposar-lo de manera conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Primer dia d'escola ple d'emocions

  Noticies » Societat   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

És un dels dies més esperats per molts i no tant per d'altres. Després de dos mesos i mig, retorn a la normalitat marcada per la tornada a l'escola dels més petits de casa. Són uns 11.000 els alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar.

Primera hora del matí a l´escola andorrana de Canillo, just abans d´iniciar la jornada a classe. Per a la majoria és un moment feliç, per retrobar-se amb amics i professors, tot i que sempre n'hi ha que s´ho agafen amb menys optimisme. 

El centre reuneix per aquest curs un total de 174 alumnes i després d´uns anys de reformes, les instal·lacions estan plenament operatives. Això permetrà evitar la situació viscuda fins al curs passat en què els estudiants estaven repartits en diferents espais. La directora de l'escola andorrana de Canillo, Barbara Haytree, celebra que "per fi després de molts anys estem tots junts". "Penso que és un dels millors anys quant a estructures i efectius". 

En aquesta primera jornada els estudiants més joves prenen contacte amb el centre i amb les novetats que hi trobaran. Una de les millores de l´escola andorrana de Canillo és la creació de dues aules per cicle. Des del centre també es valora molt positivament el funcionament del pla Permsea entre els estudiants de segon cicle. Haytree creu que "des que s'ha implantat a tercer cicle arriben a segona ensenyança amb un coneixement i un bagatge que fa que no s'hagi de començar de nou".

El curs arrenca amb uns 11.000 estudiants. Aquest any amb més alumnes de batxillerat i més dificultats per omplir les classes de maternal.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol