- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Primer dia d'escola ple d'emocions

  Noticies » Societat   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

És un dels dies més esperats per molts i no tant per d'altres. Després de dos mesos i mig, retorn a la normalitat marcada per la tornada a l'escola dels més petits de casa. Són uns 11.000 els alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar.

Primera hora del matí a l´escola andorrana de Canillo, just abans d´iniciar la jornada a classe. Per a la majoria és un moment feliç, per retrobar-se amb amics i professors, tot i que sempre n'hi ha que s´ho agafen amb menys optimisme. 

El centre reuneix per aquest curs un total de 174 alumnes i després d´uns anys de reformes, les instal·lacions estan plenament operatives. Això permetrà evitar la situació viscuda fins al curs passat en què els estudiants estaven repartits en diferents espais. La directora de l'escola andorrana de Canillo, Barbara Haytree, celebra que "per fi després de molts anys estem tots junts". "Penso que és un dels millors anys quant a estructures i efectius". 

En aquesta primera jornada els estudiants més joves prenen contacte amb el centre i amb les novetats que hi trobaran. Una de les millores de l´escola andorrana de Canillo és la creació de dues aules per cicle. Des del centre també es valora molt positivament el funcionament del pla Permsea entre els estudiants de segon cicle. Haytree creu que "des que s'ha implantat a tercer cicle arriben a segona ensenyança amb un coneixement i un bagatge que fa que no s'hagi de començar de nou".

El curs arrenca amb uns 11.000 estudiants. Aquest any amb més alumnes de batxillerat i més dificultats per omplir les classes de maternal.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol