- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Primer dia d'escola ple d'emocions

  Noticies » Societat   11 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

És un dels dies més esperats per molts i no tant per d'altres. Després de dos mesos i mig, retorn a la normalitat marcada per la tornada a l'escola dels més petits de casa. Són uns 11.000 els alumnes que tornen a les aules per començar un nou curs escolar.

Primera hora del matí a l´escola andorrana de Canillo, just abans d´iniciar la jornada a classe. Per a la majoria és un moment feliç, per retrobar-se amb amics i professors, tot i que sempre n'hi ha que s´ho agafen amb menys optimisme. 

El centre reuneix per aquest curs un total de 174 alumnes i després d´uns anys de reformes, les instal·lacions estan plenament operatives. Això permetrà evitar la situació viscuda fins al curs passat en què els estudiants estaven repartits en diferents espais. La directora de l'escola andorrana de Canillo, Barbara Haytree, celebra que "per fi després de molts anys estem tots junts". "Penso que és un dels millors anys quant a estructures i efectius". 

En aquesta primera jornada els estudiants més joves prenen contacte amb el centre i amb les novetats que hi trobaran. Una de les millores de l´escola andorrana de Canillo és la creació de dues aules per cicle. Des del centre també es valora molt positivament el funcionament del pla Permsea entre els estudiants de segon cicle. Haytree creu que "des que s'ha implantat a tercer cicle arriben a segona ensenyança amb un coneixement i un bagatge que fa que no s'hagi de començar de nou".

El curs arrenca amb uns 11.000 estudiants. Aquest any amb més alumnes de batxillerat i més dificultats per omplir les classes de maternal.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol