- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Emotiu record per a les víctimes de l'accident del túnel de les Dos Valires

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marcelo Rebelo de Sousa ha aprofitat la visita oficial a Andorra per retre un sentit homenatge a les víctimes de l´accident al túnel de les Dos Valires, on cinc persones van perdre la vida l'any 2009. Ha estat un dels accidents laborals més greus del país. El president portuguès s'ha trobat amb els familiars.

La boca oest del túnel de les Dos Valires va ser l´escenari d´una de les tragedies més recordades fins al dia d´avui, amb un balanç de cinc morts i sis ferits. Els fets van tenir lloc un dissabte al matí quan una de les estructures va ensorrar-se i va deixar-hi atrapats els treballadors. Les imatges dels serveis d´emergència rescatant-los encara romanen a la retina de molts.

La visita de Marcelo Rebelo de Sousa ha servit per traslladar la placa dels noms dels que hi van perdre la vida a la sortida del túnel on es van produir els fets. Un acte carregat d´emotivitat que s´ha iniciat amb una ofrena floral i un minut de silenci.

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan el president portuguès s'ha dirigit als familiars de les víctimes i hi ha compartit unes sentides mostres d'afecte. 

Malgrat l´homenatge, el cas continua obert al Tribunal de Corts a l´espera que es determinin responsabilitats.

Informa: Joel Romero
Imatge: Anna Ginestà