- Reunió del comú de Sant Julià de Lòria amb consellers i ministres de la parròquia per explicar-los el neguit pels efectes de la reforma comunal. Josep Miquel Vila ha explicat la versió ampliada de l´informe d´Aparicio, que hi assenyala inconstitucionalitats. Vila també està preocupat perquè la parròquia podria rebre fins a un milió d´euros menys. La reforma es votarà divendres, i el grup liberal no ha aclarit si hi donarà suport. - Extradició d´un resident espanyol de 46 anys buscat per la Interpol i que ha de complir una condemna de més de catorze anys a Espanya per un delicte contra la llibertat sexual. La policia el va detenir i empresonar en vista de la seva demanda d´extradició. Ell s´hi va oposar des d´un principi, però finalment el Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió del Tribunal de Corts i l´ha extradit a Espanya. - Primera reunió dels coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Ha estat aquest matí al Palau de l´Elisi, a París. Es tracta d´una trobada principalment protocol·lària en la qual s´han tractat temes com les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació o la propera visita de Macron a Andorra. - Més agents cívics que vagin amb els grups que porten els operadors turístics i un manual de bones pràctiques són algunes de les iniciatives que es poden dur a terme per prevenir incidents nocturns al Pas. Així s´ha decidit en l´última reunió de la taula transversal que s´ha fet en aquesta localitat. - El Govern s´ha trobat aquest dilluns amb els agents socioeconòmics per explicar-los les últimes reunions amb la Unió Europea sobre el tabac. Andorra va proposar el juliol passat una sèrie de principis: el període transitori a vint anys, adherir-se al conveni de l´OMS i reforçar polítiques contra el tabac, entre d´altres.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Emotiu record per a les víctimes de l'accident del túnel de les Dos Valires

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marcelo Rebelo de Sousa ha aprofitat la visita oficial a Andorra per retre un sentit homenatge a les víctimes de l´accident al túnel de les Dos Valires, on cinc persones van perdre la vida l'any 2009. Ha estat un dels accidents laborals més greus del país. El president portuguès s'ha trobat amb els familiars.

La boca oest del túnel de les Dos Valires va ser l´escenari d´una de les tragedies més recordades fins al dia d´avui, amb un balanç de cinc morts i sis ferits. Els fets van tenir lloc un dissabte al matí quan una de les estructures va ensorrar-se i va deixar-hi atrapats els treballadors. Les imatges dels serveis d´emergència rescatant-los encara romanen a la retina de molts.

La visita de Marcelo Rebelo de Sousa ha servit per traslladar la placa dels noms dels que hi van perdre la vida a la sortida del túnel on es van produir els fets. Un acte carregat d´emotivitat que s´ha iniciat amb una ofrena floral i un minut de silenci.

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan el president portuguès s'ha dirigit als familiars de les víctimes i hi ha compartit unes sentides mostres d'afecte. 

Malgrat l´homenatge, el cas continua obert al Tribunal de Corts a l´espera que es determinin responsabilitats.

Informa: Joel Romero
Imatge: Anna Ginestà