- El Tribunal Constitucional haurà de determinar si la llei d´agents de circulació conté algun article inconstitucional. El Tribunal Superior, que s´ha pronunciat sobre el recurs dels agents d´Escaldes-Engordany, creu que l´obligatorietat de tenir un complement per baixa laboral en cas d´accident podria contradir la carta magna. D´altra bandà, el comú ha tancat el tercer trimestre amb un 84% de la inversió executada. - Nou projectes innovadors del sector tecnològic han buscat finançament en el Niu Demo Day d´Andorra Telecom. Una cinquantena d´inversors del país i de fora s´han interessats per aquestes start-ups. Entre els projectes presentats hi ha plataformes per llogar aparcaments, aplicacions de telediagnòstic cardíac o un submarí simulador. - El dia 20 de novembre és el Dia mundial de la infància, un dia per recordar que és important educar en prevenció i fer bon ús de les xarxes. Vivim en l´era de les tecnologies de la informació i la comunicació en què internet i els dispositius intel·ligents són importants. Ho són en molts aspectes de la nostra vida, també en l´educació. - Últim dia de la trobada de microproductors de vi a Sant Julià de Lòria. Una jornada reservada als professionals, com restauradors i distribuïdors, i una bona oportunitat per tancar acords amb els cellers i empreses presents. Els expositors valoren l´organització de l´esdeveniment, tot i que en alguns casos creuen que ha fallat el públic. - El cap de Govern s´ha reunit amb el secretari d´estat d´Afers Exteriors sanmarinès, Nicola Renzi, amb qui ha analitzat l´estat de les negociacions amb Brussel·les. La reunió ha seguit amb una trobada tècnica entres les dues delegacions que negocien amb la Comissió Europea. Tot plegat ha servit per repassar l´agenda de la reunió trilateral que es farà aquest dimarts entre les delegacions d´Andorra, Mònaco i San Marino.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Emotiu record per a les víctimes de l'accident del túnel de les Dos Valires

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marcelo Rebelo de Sousa ha aprofitat la visita oficial a Andorra per retre un sentit homenatge a les víctimes de l´accident al túnel de les Dos Valires, on cinc persones van perdre la vida l'any 2009. Ha estat un dels accidents laborals més greus del país. El president portuguès s'ha trobat amb els familiars.

La boca oest del túnel de les Dos Valires va ser l´escenari d´una de les tragedies més recordades fins al dia d´avui, amb un balanç de cinc morts i sis ferits. Els fets van tenir lloc un dissabte al matí quan una de les estructures va ensorrar-se i va deixar-hi atrapats els treballadors. Les imatges dels serveis d´emergència rescatant-los encara romanen a la retina de molts.

La visita de Marcelo Rebelo de Sousa ha servit per traslladar la placa dels noms dels que hi van perdre la vida a la sortida del túnel on es van produir els fets. Un acte carregat d´emotivitat que s´ha iniciat amb una ofrena floral i un minut de silenci.

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan el president portuguès s'ha dirigit als familiars de les víctimes i hi ha compartit unes sentides mostres d'afecte. 

Malgrat l´homenatge, el cas continua obert al Tribunal de Corts a l´espera que es determinin responsabilitats.

Informa: Joel Romero
Imatge: Anna Ginestà