- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Emotiu record per a les víctimes de l'accident del túnel de les Dos Valires

  Noticies » Societat   08 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marcelo Rebelo de Sousa ha aprofitat la visita oficial a Andorra per retre un sentit homenatge a les víctimes de l´accident al túnel de les Dos Valires, on cinc persones van perdre la vida l'any 2009. Ha estat un dels accidents laborals més greus del país. El president portuguès s'ha trobat amb els familiars.

La boca oest del túnel de les Dos Valires va ser l´escenari d´una de les tragedies més recordades fins al dia d´avui, amb un balanç de cinc morts i sis ferits. Els fets van tenir lloc un dissabte al matí quan una de les estructures va ensorrar-se i va deixar-hi atrapats els treballadors. Les imatges dels serveis d´emergència rescatant-los encara romanen a la retina de molts.

La visita de Marcelo Rebelo de Sousa ha servit per traslladar la placa dels noms dels que hi van perdre la vida a la sortida del túnel on es van produir els fets. Un acte carregat d´emotivitat que s´ha iniciat amb una ofrena floral i un minut de silenci.

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan el president portuguès s'ha dirigit als familiars de les víctimes i hi ha compartit unes sentides mostres d'afecte. 

Malgrat l´homenatge, el cas continua obert al Tribunal de Corts a l´espera que es determinin responsabilitats.

Informa: Joel Romero
Imatge: Anna Ginestà