- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Encamp i el Pas de la Casa acullen els campionats de Scrabble

  Noticies » Cultura   21 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

En el marc del Dia internacional de les biblioteques, Encamp i el Pas de la Casa han celebrat dos campionats de Scrabble, seguint el reglament de la Federació Catalana, amb l'objectiu fomentar l'ús del català. Una vintena de participants s´han enfrontat entre si, per demostrar el seu talent en un torneig que s'ha allargat gairebé sis hores.

La biblioteca d´Encamp acull el 2n Campionat Internacional de Scrabble en què participen una desena de jugadors del país i vinguts de Catalunya. 100 fitxes amb les lletres de l´abecedari i un taulell per aconseguir formar el màxim de mots en català possibles durant 40 minuts.

Cada fitxa conté un valor numèric que indica la puntuació, el jugador que aconsegueix sumar més punts, es converteix en el guanyador de la partida. Es tracta d´un enginyós joc de taula en el qual es pretén fomentar l´ús del català.

Un iPad mini, un lector e-book, vals de compra o un joc de Scrabble són alguns dels premis que s'han repartit entre els guanyadors. A banda d´Encamp, Scrabble també ha tornat a ser protagonista a la biblioteca del Pas de la Casa, on s'ha celebrat la sisena edició del campionat de Scrabble en català.

Informa/ Imatges: Hèctor Romance