- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Es manté el tall a la N-145

  Noticies » Societat   08 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Continua tallada la carretera N-145 que uneix la Seu d´Urgell amb Andorra per la vaga general convocada a Catalunya. El Comitè de defensa de la república catalana ha organitzat una mobilització als diferents punts fronterers en protesta pels empresonaments de mig govern català dictats per la justícia espanyola. Centenars de persones de comarques veïnes s´han sumat als manifestants de l'Alt Urgell amb la voluntat de mantenir el tall al llarg de la nit.

La N-145 a la Seu d´Urgell aquest dimecres a la tarda i vespre: centenars de persones impedint el trànsit de vehicles en els dos sentits de la marxa. El Comitè de defensa de la república catalana ha tallat a dos quarts de set del matí aquesta via d´accés a Andorra per demanar la llibertat dels membres del govern català i dels líders de les entitats sobiranistes detinguts arran dels procès d´independència. Una carretera que, després de les obertures puntuals del matí, només s´ha obert en intervals de cinc minuts a les tres i a les cinc de la tarda i també a les vuit del vespre. En l´aixecament dels talls únicament s´ha permès la circulació de turismes i camions que no transportessin mercaderies. Els mossos d´esquadra han intervingut només en la gestió del trànsit en aquestes reobertures. Al llarg de la jornada s´han difós missatges de l´arribada de la policia espanyola, però únicament s´ha vist l´helicòpter de la guardia civil, que ha sobrevolat la N-145 a mitja tarda.

Els vehicles que volien arribar o sortir d´Andorra han pogut circular a través del camí d´Anserall que presentava una imatge insòlita. La policia catalana ha organitzat el trànsit a la zona i ha donat pas alternatiu en diversos moments per la gran afluència de cotxes que s´han concentrat en aquest camí sense asfaltar.

Una assemblea discutirà quina posició ha de prendre aquesta mobilització. La voluntat és allargar els talls durant la nit i la matinada i mantenir-los aquest dijous. Amb tot, els manifestants encara no han pres una decisió definitiva. El temor és que la policia espanyola pugui aparéixer després de mitjanit i pugui utilitzar la força per obligar al desallotjament de la via. La convocatòria d´aquesta vaga general a Catalunya només s´ha autoritzat al llarg d´aquest dimecres.

Aquesta aturada no només ha afectat el trànsit particular, sinó que en previsió dels talls a la carretera, ja s´havia decidit suspendre el transport internacional de passatgers i s´havien buscat alternatives per al de mercaderies.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Anna Ginestà