- El cap de Govern s´ha trobat amb el president de Panamà i l´ha informat sobre la candidatura d´Andorra a acollir la cimera. Juan Carlos Varela ha explicat a través de les xarxes que ha demanat a Antoni Martí un acord per recuperar els diners de procedència panamenya confiscats a Andorra en el marc del cas Odebrecht, uns 13 milions de dòlars. - El codi de procediment civil entrarà a tràmit parlamentari el mes que ve per agilitar els processos civils que acostumen a estar lligats a aspectes econòmics, familiars o laborals i que actualment absorbeixen la meitat de la tasca que du a terme els jutjats. Aquest ha estat l´anunci que ha fet el ministre de Justícia durant la celebració de la festivitat del patró dels advocats, sant Raimon de Penyafort. - Andorra Telecom posarà en marxa aviat un nou sistema de prevenció contra hakcers adreçat a les empreses. Precisament la ciberseguretat serà un dels eixos centrals de la quarta edició del Fòrum Empresa que estarà dedicat a la transformació digital. Andorra Telecom posarà en marxa un nou sistema de seguretat anti hackers, de caràcter preventiu, adreçat a les empreses. - SDP reitera que el Govern ha de compartir els documents de treball en la negociació amb la UE. El seu president qüestiona implícitament que el paper d´observadors que volen tenir els liberals serveixi d´alguna cosa. Jaume Bartumeu també deixa clar que seguiran fent feina al marge del pacte d´estat. - La reforma de l´administració ha permès que un 55% dels tràmits es puguin fer electrònicament. Aquest canvis en l´administració es focalitzen a agilitar i simplificar la burocràcia. Malgrat això, des del ministeri de la Funció Pública consideren que cal fer més pedagogia: els ciutadans només fan la meitat dels tràmits en línia que potencialment podrien fer.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Es reforça el control a les fronteres per l'atemptat a Barcelona

  Noticies » Política   17 d'agost, 2017 Es reforça el control a les fronteres per l'atemptat a Barcelona

Arran de l´atemptat Andorra ha reforçat la presència policial a les fronteres i es mantindrà fins que no es trobin l´autor o els autors dels fets. A més també es reforçarà tot el dispositiu pel pas de la Vuelta. Ho ha confirmat el cap de Govern, que ha enviat una carta de condol del poble andorrà al president de la Generalitat i al president del govern espanyol. Antoni Martí també ha anunciat que aquest dissabte hi haurà un minut de silenci a la plaça Lídia Armengol.

Arran de l'atemptat terrorista s'han intensificat els controls de la frontera, que seguiran així fins que es trobin els sospitosos. La policia andorrana segueix en contacte amb la policia espanyola. Des del Govern s'informa que estem sota avís i que reforçaran la vigilància durant la prova esportiva de la Vuelta.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha assegurat que "hi ha una coordinació tant de la policia andorrana com de les forces d'ordre de l'estat veí, fins que no se sàpiga que tots i cadascun dels que han comès aquest atemptat estan empresonats. S'han donat instruccions de reforçar encara més la seguretat de la Vuelta".

Martí també ha informat que s´ha activat de seguida els contactes consulars pels possibles afectats i a hores d´ara des d´Exteriors no es té constància de cap andorrà afectat. Martí ha condemnat l´atac i ja ha enviat el condol del poble andorrà als governs de Catalunya i Espanya. "És un atemptat que no té nom. Malauradament estem massa acostumats a aquests atemptats en llocs molt turístics. Avui a les Rambles de Barcelona i fa més d'un any a Niça, on hi ha moltíssima gent i amb l'única voluntat de fer mal. És un acte abominable".

Qui també ha condemnat l'atemptat a través d'un comunicat han estat Demòcrates per Andorra. El Govern, el Consell i l´ambaixada d'Espanya han convocat per aquest dissabte a les 7 de la tarda un minut de silenci en memòria de les víctimes de l´atemptat.

Informa: Anna Pifarré/Hèctor Romance
Imatges: Anna Ginestà