- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Espanya fa més barata la regularització d'actius no declarats a Andorra

  Noticies » Economia   15 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els ciutadans espanyols no residents, que tinguin comptes no declarats, poden regularitzar la seva situació sense pagar una sanció elevada, només un recàrrec. Així ho ha informat la direcció general de Tributs espanyola, poc abans que entri en vigor l'intercanvi d'informació fiscal automàtic amb la UE. França va fer fa dos mesos un moviment invers.

La plataforma d'afectats BPA ha divulgat que la direcció general de Tributs espanyola ha emès una consulta vinculant sobre la regularització dels béns no declarats de ciutadans espanyols, entre altres estats a Andorra. El dictamen assegura que es pot regularitzar béns immobles i actius financers sense ser sancionats amb el 150% del que no s'havia declarat. Si es declara voluntàriament, doncs, s'hauria d'abonar molt menys que el que es demanava fins ara, explica l'advocada de la plataforma BPA, Gemma Martínez.

Des de la plataforma s'ha assegurat que aquesta notícia ha generat molt interès entre els espanyols no residents que tenen comptes al país i no els havien regularitzat. Anna Solé, també advocada a la plataforma, assegura que "hi ha un ànim per part de totes aquestes persones de procedir a la regularització per la seva tranquil·litat, fiscal, mental i social. Ja s'ha acabat el funcionar com fins ara".

El 2018 Andorra practicarà l'intercanvi automàtic fiscal amb uns 40 estats, entre els quals hi ha Espanya, i el 2019, amb uns 70.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot