- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Espanya fa més barata la regularització d'actius no declarats a Andorra

  Noticies » Economia   15 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els ciutadans espanyols no residents, que tinguin comptes no declarats, poden regularitzar la seva situació sense pagar una sanció elevada, només un recàrrec. Així ho ha informat la direcció general de Tributs espanyola, poc abans que entri en vigor l'intercanvi d'informació fiscal automàtic amb la UE. França va fer fa dos mesos un moviment invers.

La plataforma d'afectats BPA ha divulgat que la direcció general de Tributs espanyola ha emès una consulta vinculant sobre la regularització dels béns no declarats de ciutadans espanyols, entre altres estats a Andorra. El dictamen assegura que es pot regularitzar béns immobles i actius financers sense ser sancionats amb el 150% del que no s'havia declarat. Si es declara voluntàriament, doncs, s'hauria d'abonar molt menys que el que es demanava fins ara, explica l'advocada de la plataforma BPA, Gemma Martínez.

Des de la plataforma s'ha assegurat que aquesta notícia ha generat molt interès entre els espanyols no residents que tenen comptes al país i no els havien regularitzat. Anna Solé, també advocada a la plataforma, assegura que "hi ha un ànim per part de totes aquestes persones de procedir a la regularització per la seva tranquil·litat, fiscal, mental i social. Ja s'ha acabat el funcionar com fins ara".

El 2018 Andorra practicarà l'intercanvi automàtic fiscal amb uns 40 estats, entre els quals hi ha Espanya, i el 2019, amb uns 70.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot