- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Experts mundials en moneda virtual defensen aquest sistema al Centre de Congressos

  Noticies » Economia   17 de setembre, 2014
www.andorradifusio.ad
Andorra ha acollit avui la primera jornada del Digital Currency Summit, un congrés de tres dies on experts internacionals debaten sobre les monedes digitals, usos i desenvolupament. Ha començat a les 9 del matí i s'allargarà fins divendres.
El Centre de Congressos d'Andorra la Vella és l'escenari d'aquest congrés, que és el primer cop que se celebra al Principat. Entre els ponents hi ha experts mundials en monedes virtuals, o bitcoins, que tracten d'explicar per què aquesta opció monetària és igual o millor que els diners habituals. El conferenciant i conseller de la Comissió Europea, Luís Iván Cuende, defensa que "el bitcoin és una oportunitat molt gran per tenir els teus propis diners i que els bancs i els governs no els controlin, serveix de moneda i és una moneda que controla la gent, no organitzacoins que han provocat, per exemple, la crisi del 2008".Una de les pors que solen tenir els usuaris d'internet sobre les monedes digitals és la possibilitat que, en algun moment, hi hagi un problema de seguretat i perdin els diners. Els experts creuen que no pot passar i que és un sistema molt poc vulnerable.Cuende afirma que actualment "la valoració del bitcoin es troba en 7 bilions de dòlars i ningú no ha aconseguit crackejar aquest import perquè al darrere hi ha matemàtiques i criptografia". L'expert ha declarat que actualment i després del què ha passat en el món financer, confia més en les matemàtiques que en els bancs. El congrés ha començat aquest matí i s'allargarà fins divendres. Avui i demà és el torn de les conferències més específiques i només per als qui s'han apuntat a les jornades. Divendres, en canvi, l'entrada és oberta a tothom i els participants presentaran al públic els projectes més immediats.Informa: Judit Pedrós Imatge: Meri Bellosta