- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Experts mundials en moneda virtual defensen aquest sistema al Centre de Congressos

  Noticies » Economia   17 de setembre, 2014
www.andorradifusio.ad
Andorra ha acollit avui la primera jornada del Digital Currency Summit, un congrés de tres dies on experts internacionals debaten sobre les monedes digitals, usos i desenvolupament. Ha començat a les 9 del matí i s'allargarà fins divendres.
El Centre de Congressos d'Andorra la Vella és l'escenari d'aquest congrés, que és el primer cop que se celebra al Principat. Entre els ponents hi ha experts mundials en monedes virtuals, o bitcoins, que tracten d'explicar per què aquesta opció monetària és igual o millor que els diners habituals. El conferenciant i conseller de la Comissió Europea, Luís Iván Cuende, defensa que "el bitcoin és una oportunitat molt gran per tenir els teus propis diners i que els bancs i els governs no els controlin, serveix de moneda i és una moneda que controla la gent, no organitzacoins que han provocat, per exemple, la crisi del 2008".Una de les pors que solen tenir els usuaris d'internet sobre les monedes digitals és la possibilitat que, en algun moment, hi hagi un problema de seguretat i perdin els diners. Els experts creuen que no pot passar i que és un sistema molt poc vulnerable.Cuende afirma que actualment "la valoració del bitcoin es troba en 7 bilions de dòlars i ningú no ha aconseguit crackejar aquest import perquè al darrere hi ha matemàtiques i criptografia". L'expert ha declarat que actualment i després del què ha passat en el món financer, confia més en les matemàtiques que en els bancs. El congrés ha començat aquest matí i s'allargarà fins divendres. Avui i demà és el torn de les conferències més específiques i només per als qui s'han apuntat a les jornades. Divendres, en canvi, l'entrada és oberta a tothom i els participants presentaran al públic els projectes més immediats.Informa: Judit Pedrós Imatge: Meri Bellosta