- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El fons de reserva de la CASS guanya 34 milions els primers sis mesos de l'any

  Noticies » Economia   10 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El fons de reserva de jubilació de la CASS ha guanyat més de 34 milions d'euros els primers sis mesos de l´any. Des de la parapública es destaca que la rendibilitat dels actius financers és de l'1,3%, el mateix que la inflació esperada a final d'any. D'altra banda, des de l'1 de juliol ha canviat l'estratègia d´inversió: la comissió gestora permet invertir més en renda variable i aposta per fidelitzar inversions en empreses internacionals consolidades.

A 30 de juny, el fons de reserva de jubilació de la CASS era de 1.202 milions d´euros, 34,6 milions més que mig any enrere. Pràcticament 16 milions provenen del rendiment dels actius financers, que ha estat de l'1,27%. De fet el mateix percentatge que es preveu per a la inflació a final d´any. Des de la direcció del fons es fa una bona valoració del resultat i es confia millorar-lo a final d'any.

"En sis mesos hem obtingut el rendiment equivalent al que seria la inflació prevista a final d'any. La impressió és bona. En els pròxims mesos, algun rendiment addicional obtindrem i, per tant, un cop més, un any més, tornarem a guanyar la cursa a la inflació, que és el nostre objectiu", assegura el president del fons de reserva de la jubilació de la CASS, Josep Delgado.

Gairebé tot el rendiment es deu a les inversions en renda variable. Fins ara es permetia destinar un màxim del 25% a aquestes inversions, però des de l´1 de juliol el fons ha canviat l'estratègia d'inversió. Permetrà als vuit gestors invertir fins a un 35% del total en renda variable com per exemple empreses borsàries. D´aquest percentatge, un 15% s´invertirà en empreses consolidades, internacionals i estables, amb la intenció de mantenir la inversió a mitjà i llarg termini. Delgado explica que "pensarem com propietaris d'aquestes empreses. Per tant, no estarem massa preocupats si la borsa puja o baixa i aquestes empreses pugen o baixen. Si coneixes l'empresa i saps que té assegurat el seu futur i que funcionarà, precisament de les crisis aquestes empreses surten reforçades".

Segons ha explicat Delgado, el nou mandat penalitzarà aquells gestors externs que no hagin obtingut bons resultats tot retirant-los part dels diners que gestionen.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Cristina Jubete
Locució: Jordi Domingo