- Un bomber ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d´ala delta. La notícia ha commocionat el cos, que aquest migdia ha confirmat la desaparició del seu company. Toni Gràcia Armengol participava en un campionat internacional, que va finalitzar dissabte. Les primeres hipòtesis indiquen que hauria mort per un fort traumatisme cranioencefàlic. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. El cos serà incinerat a les illes Canàries. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El fons de reserva de la CASS guanya 34 milions els primers sis mesos de l'any

  Noticies » Economia   10 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El fons de reserva de jubilació de la CASS ha guanyat més de 34 milions d'euros els primers sis mesos de l´any. Des de la parapública es destaca que la rendibilitat dels actius financers és de l'1,3%, el mateix que la inflació esperada a final d'any. D'altra banda, des de l'1 de juliol ha canviat l'estratègia d´inversió: la comissió gestora permet invertir més en renda variable i aposta per fidelitzar inversions en empreses internacionals consolidades.

A 30 de juny, el fons de reserva de jubilació de la CASS era de 1.202 milions d´euros, 34,6 milions més que mig any enrere. Pràcticament 16 milions provenen del rendiment dels actius financers, que ha estat de l'1,27%. De fet el mateix percentatge que es preveu per a la inflació a final d´any. Des de la direcció del fons es fa una bona valoració del resultat i es confia millorar-lo a final d'any.

"En sis mesos hem obtingut el rendiment equivalent al que seria la inflació prevista a final d'any. La impressió és bona. En els pròxims mesos, algun rendiment addicional obtindrem i, per tant, un cop més, un any més, tornarem a guanyar la cursa a la inflació, que és el nostre objectiu", assegura el president del fons de reserva de la jubilació de la CASS, Josep Delgado.

Gairebé tot el rendiment es deu a les inversions en renda variable. Fins ara es permetia destinar un màxim del 25% a aquestes inversions, però des de l´1 de juliol el fons ha canviat l'estratègia d'inversió. Permetrà als vuit gestors invertir fins a un 35% del total en renda variable com per exemple empreses borsàries. D´aquest percentatge, un 15% s´invertirà en empreses consolidades, internacionals i estables, amb la intenció de mantenir la inversió a mitjà i llarg termini. Delgado explica que "pensarem com propietaris d'aquestes empreses. Per tant, no estarem massa preocupats si la borsa puja o baixa i aquestes empreses pugen o baixen. Si coneixes l'empresa i saps que té assegurat el seu futur i que funcionarà, precisament de les crisis aquestes empreses surten reforçades".

Segons ha explicat Delgado, el nou mandat penalitzarà aquells gestors externs que no hagin obtingut bons resultats tot retirant-los part dels diners que gestionen.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Cristina Jubete
Locució: Jordi Domingo