- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Gallardo preveu eleccions al juny i reconeix divergències entre Liberals d'Andorra i Unió Laurediana

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Poc després de la compareixença en què ha anunciat que participarà en les primàries dels Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo ha parlat de la situació del partit. Al programa "La Rèplica" ha negat que hi hagi una crisi interna, tot i reconèixer que les opinions divergents sobre pactes electorals podrien provocar el trencament de l´aliança entre Liberals i Unió Laurediana. 

Jordi Gallardo ha deixat clar que l'"únic partit" amb el qual Liberals d'Andorra no farà un pacte electoral és amb DA. "Si Unió Laurediana, com a partit independent, creu oportú presentar-se de la mà de Demòcrates per Andorra és una decisió que farà Unió Laurediana", ha insistit. Però ha deixat clar, que si així fos hi hauria un trencament.

També ha negat que el distanciament que es viu entre totes dues formacions hagi d´afectar la continuïtat del grup parlamentari liberal. Almenys diu que no voldria que es trenqués. "Pot haver-hi un tarannà diferent, però sota cap concepte crec que això afectarà a la feina i compromisos que tenim com a grup parlamentari", ha insistit.

Ha afegit que el partit que presideix treballa en un possible avançament de les eleccions pel juny del 2018 i que per això s´ha engegat la maquinària interna. Diu que el macrojudici sobre BPA i el pressupost del 2019 que creu que difícilment complirà la regla d´or en són les principals raons. "Crec que el Govern no tindrà prou mecanismes per complir-lo i, per tant, haurà de presentar uns pressupostos que políticament poden suposar un desgast important, perquè o rebaixarà la inversió, o augmentarà la fiscalitat o s'haurà d'acomiadar gent", assegura.

Sobre les reunions sobre l´acord d´associació. Ha dit que creu que Josep Pintat aportarà la visió que el grup liberal comparteix a les reunions a Brussel·les.

Informa: Anna Pifarré