- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Gallardo preveu eleccions al juny i reconeix divergències entre Liberals d'Andorra i Unió Laurediana

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Poc després de la compareixença en què ha anunciat que participarà en les primàries dels Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo ha parlat de la situació del partit. Al programa "La Rèplica" ha negat que hi hagi una crisi interna, tot i reconèixer que les opinions divergents sobre pactes electorals podrien provocar el trencament de l´aliança entre Liberals i Unió Laurediana. 

Jordi Gallardo ha deixat clar que l'"únic partit" amb el qual Liberals d'Andorra no farà un pacte electoral és amb DA. "Si Unió Laurediana, com a partit independent, creu oportú presentar-se de la mà de Demòcrates per Andorra és una decisió que farà Unió Laurediana", ha insistit. Però ha deixat clar, que si així fos hi hauria un trencament.

També ha negat que el distanciament que es viu entre totes dues formacions hagi d´afectar la continuïtat del grup parlamentari liberal. Almenys diu que no voldria que es trenqués. "Pot haver-hi un tarannà diferent, però sota cap concepte crec que això afectarà a la feina i compromisos que tenim com a grup parlamentari", ha insistit.

Ha afegit que el partit que presideix treballa en un possible avançament de les eleccions pel juny del 2018 i que per això s´ha engegat la maquinària interna. Diu que el macrojudici sobre BPA i el pressupost del 2019 que creu que difícilment complirà la regla d´or en són les principals raons. "Crec que el Govern no tindrà prou mecanismes per complir-lo i, per tant, haurà de presentar uns pressupostos que políticament poden suposar un desgast important, perquè o rebaixarà la inversió, o augmentarà la fiscalitat o s'haurà d'acomiadar gent", assegura.

Sobre les reunions sobre l´acord d´associació. Ha dit que creu que Josep Pintat aportarà la visió que el grup liberal comparteix a les reunions a Brussel·les.

Informa: Anna Pifarré