- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Hongria dona ple suport a Andorra en la negociació amb la UE

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Ple suport d´Hongria a l´acord d´associació que Andorra negocia amb la Unió Europea. El ministre d´Exteriors hongarès, de visita oficial, deixa clar que el seu país és un ferm defensor de l´ampliació de la Unió. Això sí, amb uns estats forts, sobirans i als quals se'ls respecti les particularitats. Tots dos estats han acordat negociar un CDI i un acord en matèria turística.

La visita oficial del ministre d´Afers Exteriors d´Hongria ha servit perquè el país centre-europeu expressi el ple suport a l´associació d´Andorra amb la Unió Europea.

Peter Szijjártó ha deixat clar, després de reunir-se amb el cap de Govern i la ministra d´Exteriors, que el seu país és partidari d´ampliar la Unió. Això sí, amb uns estats forts a qui se´ls respecti les particularitats nacionals. D´aquí que entengui perfectament les demandes que Andorra fa a Brussel·les de períodes transitoris i respecte a les especificitats. Ha assegurat estar interessat "a incloure una Andorra forta a la família europea en lloc d'una Andorra feble en la integració europea". Per tant, ha afegit,"sempre donarem suport a aquest enfoc en les negociacions". En aquest sentit ha anunciat que "pressionarem per accelerar-les i pressionarem les institucions europees perquè respectin les especificitats nacionals".

Una de les particularitats que entén és la demanda andorrana de limitar la lliure circulació de persones. En aquest punt, ha aprofitat per fer un discurs molt dur contra la immigració il·legal, que ha vinculat amb el terrorisme islamista a Europa.

D´altra banda, Andorra i Hongria han acordat negociar un conveni per evitar la doble imposició. De fet, el ministre hongarès ha dit que tots dos estats són aliats pel que fa a les polítiques de baixa tributació. I ha aplaudit l'obertura econòmica del Principat. En aquest sentit, ha rebutjat qualsevol intenció de Brussel·les d´harmonitzar fiscalment els estats membres.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Romagosa/Cristina Jubete