- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Immobiliàries denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d'habitatge

  Noticies » Economia   09 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Agents immobiliaris denuncien competència deslleial dels bancs en el mercat d´habitatge, ja que estarien donant més bones condicions financeres per als pisos que les entitats tenen en cartera. L´AGIA denuncia que això és competència deslleial. Pel que fa als preus del mercat, reconeixen que augmenten els lloguers i que, per tant, s´espera que la compra vagi a l'alça.

L´època de crisi econòmica ha provocat que els bancs tinguin una bossa de pisos important. La situació no és com la d´Espanya, on les entitats financeres s´han quedat amb la majoria del mercat immobiliari, però també està tenint afectació.

Des dels sector immobiliari han denunciat que els bancs estan oferint millors condicions de finançament per als pisos que tenen en la seva cartera, cosa que els donaria avantatge en el mercat de compravenda. "Han ofert a moltes immobiliàries la col·laboració, això ens consta. Però si ofereixen condicions de finançament superiors perquè es tracta de pisos seus seria una manera de competir deslleialment amb el sector", adverteix el president de l'AGIA, Jordi Galobardas.

Pel que fa als preus, a banda de l'increment de l´IPC del 2,6% en els lloguers, un creixement que consideren moderat, asseguren que els increments del 2017 no arriben als percentatges del 15 o el 20%.

Amb l´increment del lloguer, la perspectiva és que creixi el preu de compra, cosa que de moment no ha passat. "Hi ha una certa pressió a l'alça però els preus han continuat estables, això és el que nosaltres veiem", segons Galobardas.

L'AGIA, que aquest dimarts tenia reunió de junta, està realitzant un estudi del mercat immobiliari per conèixer les xifres reals, l'objectiu és tenir-lo enllestit a mitjan 2018.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà