- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Inaugurada la 5a trobada internacional de microproductors de vi amb una vuitantena de cellers

  Noticies » Societat   18 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria acull des d´avui i fins dilluns la cinquena trobada internacional de microproductors de vi. Aquest dissabte i diumenge, dues jornades obertes al públic i dilluns, dia per als professionals. Per primera vegada, l´esdeveniment se celebra sota la marca Explòria, que identifica la parròquia com l´espai de micro fires d´Andorra

En total son 75 els expositors que participen en aquesta edició. Una xifra que ha crescut any rere any. La fira és ja una realitat consolidada que aprofiten cellers estrangers per presentar els seus productes. Enguany provenen d'Espanya, França, l´Argentina, Uruguai, Portugal, Itàlia i Hongria. No falten a la cita els cellers lauredians: Casa Beal, Casa Auvinyà, Borda Sabaté i Mas Berenguer.

Com a novetat d´enguany, cal dir que la presència a la fira té un cost de 300 euros per estand i que aporta uns ingressos extres que han permès ampliar el recinte. La trobada és una de les propostes del comú lauredià amb l'objectiu de convertir la parròquia en un referent firal. Una aspiració que compta amb el suport del Govern.

La fira estarà oberta al públic fins demà i dilluns serà el dia per als professionals. Aquest diumenge tindrà lloc una taula rodona i tallers de demostració. A la tarda, els tastos seguiran amb degustació de maridatges.


Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Anna Ginestà