- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Instal·len urinaris intel·ligents per a gossos per mantenir els carrers més nets

  Noticies » Societat   10 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Urinaris intel·ligents per a carrers més nets. Andorra la Vella ha engegat una prova pilot amb urinaris que criden l'atenció del gos i li donen un premi. Una iniciativa amb la qual es vol alliberar els carrers i el mobiliari de brutícia.

A Andorra la Vella hi ha 3.200 gossos. A la zona del Fener i Prada Ramon és on n'hi ha més concentració, juntament amb el carrer Doctor Mitjavila, la Dama de gel i el carrer de la Vinyeta. Són zones on s´ha col·locat un urinari que capta l´atenció dels gossos i els premia amb una croqueta, explica el conseller de Medi Ambient del comú d´Andorra la Vella, David Astrié. Això sí, part de l´èxit depèn de la conducta de l´animal.

De moment hi ha cinc dispositius e-can per fer una prova pilot. A més, es netegen sols. El responsable de l'empresa Ecozona, Pere Balsa, indica que "hi ha una petita bateria que fa funcionar tot el mecanisme", que es neteja i desinfecta automàticament. Una placa informàtica "ens dirà quants gossos hi han passat", ha afegit.

Bomosa farà campanyes del tòtem. Si la prova funciona, de cara a l´any vinent el comú ha pressupostat prop de nou mil euros per posar cins nous urinaris i mantenir els carrers nets.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot