- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Instal·len urinaris intel·ligents per a gossos per mantenir els carrers més nets

  Noticies » Societat   10 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Urinaris intel·ligents per a carrers més nets. Andorra la Vella ha engegat una prova pilot amb urinaris que criden l'atenció del gos i li donen un premi. Una iniciativa amb la qual es vol alliberar els carrers i el mobiliari de brutícia.

A Andorra la Vella hi ha 3.200 gossos. A la zona del Fener i Prada Ramon és on n'hi ha més concentració, juntament amb el carrer Doctor Mitjavila, la Dama de gel i el carrer de la Vinyeta. Són zones on s´ha col·locat un urinari que capta l´atenció dels gossos i els premia amb una croqueta, explica el conseller de Medi Ambient del comú d´Andorra la Vella, David Astrié. Això sí, part de l´èxit depèn de la conducta de l´animal.

De moment hi ha cinc dispositius e-can per fer una prova pilot. A més, es netegen sols. El responsable de l'empresa Ecozona, Pere Balsa, indica que "hi ha una petita bateria que fa funcionar tot el mecanisme", que es neteja i desinfecta automàticament. Una placa informàtica "ens dirà quants gossos hi han passat", ha afegit.

Bomosa farà campanyes del tòtem. Si la prova funciona, de cara a l´any vinent el comú ha pressupostat prop de nou mil euros per posar cins nous urinaris i mantenir els carrers nets.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot