- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Jordi Gallardo presenta candidatura per liderar Liberals d'Andorra

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Jordi Gallardo ha presentat candidatura per ser el cap de llista de Liberals d'Andorra a les properes generals. El president del partit afirma tenir les ganes i el projecte perquè els liberals siguin alternativa de govern. Gallardo ha explicat que si no hi hagués consens amb d'altres candidatures que es poguessin presentar, caldrà fer primàries.

El president de Liberals d'Andorra ha fet oficial que ha rebut els suports necessaris per presentar candidatura a ser el candidat de Liberals d'Andorra a cap de Govern. Sense desvetllar quantes signatures ha recollit ni de qui són. S'ha limitat a dir que n'ha rebut més de les necessàries i que ha parlat amb pràcticament la meitat dels afiliats, dels qui ha rebut ampli suport.

Sense dubtes i legitimat per aquests suports, aquest matí ha presentat la seva candidatura al partit. Creu que ha arribat el moment de liderar el projecte liberal: "Parlant amb la militància he copsat la voluntat, les ganes de veure construir un programa al voltant d'una persona que tingui il·lusió, ganes i empenta per poder portar aquest projecte un altre cop al Govern. Penso humilment que puc ser aquesta persona", ha declarat.

Gallardo ha explicat que ha trucat al president del grup parlamentari, Josep Pintat, per comunicar-li la decisió. No sap si Pintat també farà el pas, però ha recordat que si hi hagués més d'una candidatura no caldria necessàriament anar a primàries, ja que existeix l'opció de buscar un consens entre afiliats i militants.

L'executiva analitzarà les candidatures demà. I en un termini màxim de quaranta dies el partit haurà de fer el congrés per escollir el seu proper cap de llista.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà