- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La 24a sessió del consell de ministres d’Afers Exteriors de l’OSCE insisteix en la importància del multilateralisme

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017 La 24a sessió del consell de ministres d’Afers Exteriors de l’OSCE insisteix en la importància del multilateralisme

La missió permanent a l’OSCE de l’ambaixada d’Andorra a Àustria participa aquest dijous i divendres en la 24a sessió del consell de ministres d’Afers Exteriors de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). La intervenció d’Andorra ha servit per subratllar la importància del multilateralisme per poder donar resposta de manera transversal i eficaç als actuals reptes de seguretat.

Andorra participa en la 24a sessió del consell de ministres d’Afers Exteriors de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) que aquest dijous i divendres se celebra a la capital d’Àustria, Viena. La participació es fa mitjançant la missió permanent a l’OSCE de l’ambaixada d’Andorra a Àustria. 

Durant la sessió plenària d'aquest dijous, la intervenció d’Andorra ha servit per subratllar la importància del multilateralisme per poder donar resposta de manera transversal i eficaç als actuals reptes de seguretat. D’igual manera, s'ha posat èmfasi en l’estat de dret i la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals, com a condicions sine qua non per viure en societats segures i prosperes.

El Principat també ha manifestat la preocupació per l'extremisme violent i la radicalització que aboca al terrorisme, destacant la necessitat d'activitats preventives per combatre'l, en particular adreçades als joves. En aquest context, s'ha apel·lat a avançar en polítiques i iniciatives per promoure la igualtat i l’educació de qualitat com l'instrument més eficaç per combatre la discriminació que transmet als joves valors necessaris de convivència i respecte per la diversitat.

Així mateix, la intervenció d’Andorra ha servit per posar de relleu el compromís amb l’organisme i, en aquest sentit, s’ha recordat que el Principat va acollir, del 3 al 5 d’octubre, la reunió de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE. També s’ha fet esment a la participació d’Andorra en projectes relatius a l’empoderament econòmic de la dona i la lluita contra el tràfic d’éssers humans en les rutes migratòries.

Pel que fa a aspectes econòmics i mediambientals, Andorra dona suport als treballs de l’OSCE encaminats a la promoció del bon govern i el foment del desenvolupament econòmic per millorar el clima dels negocis i les inversions. En aquest context, s’ha informat de les reformes internes dutes a terme en el marc de la transparència fiscal i cooperació. D’altra banda, s’ha reiterat el ferm compromís d’Andorra de donar una resposta global i local a la lluita contra els efectes del canvi climàtic. 

El consell de ministres d’Afers Exteriors de l’OSCE es reprendrà aquest divendres amb la sessió de cloenda on s'adoptaran els documents dels treballs així com la candidatura d’Itàlia per ostentar la presidència el 2018. Es preveu que els Estats adoptin documents estratègics per avançar en donar resposta als esmentats reptes de la seguretat.

D'altra banda, en el marc de la reunió s’adoptarà formalment la designació del nou secretari general de l'OSCE, Thomas Greminger, i dels caps de les institucions OSCE que vetllen per la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals, així com per la consolidació de l'estat de dret i el bon funcionament de les institucions democràtiques. Així doncs, es nomena a Ingibjörg Sólrún Gísladóttir com a directora de l'Oficina per les institucions democràtiques i drets humans; es designa a Harlem Désir com a representant per la llibertat dels mitjans de comunicació; i Lamberto Zanier assumeix les seves funcions com a alt comissari per les minories nacionals.

Àustria, en qualitat de presidència en exercici de l’OSCE, ha liderat els treballs de l’organisme el 2017. Ha posat èmfasi en la prevenció i la lluita per combatre l'extremisme violent i radicalització que dur al terrorisme, així com restablir la confiança entre els estats per avançar en la solució pacífica dels conflictes a l'àrea OSCE, en particular a Ucraïna, on l'organisme té desplegada una missió especial d'observació.

Al llarg de l’any, s'han tractat també altres temes, com restablir l'estabilitat i seguretat militar, combatre la cibercriminalitat, la cooperació en temes mediambientals, la promoció del bon govern per fomentar un clima positiu per la inversió, les tendències migratòries, promoure la igualtat de gènere, combatre la discriminació i el tràfic d'éssers humans.

El consell de ministres és l’òrgan decisori de l’OSCE. Té lloc anualment i ofereix la oportunitat als ministres de revisar i avaluar les activitats de l’organisme i alhora reforçar el diàleg en temes de seguretat a l’àrea OSCE, així com establir les directrius per els treballs futurs. L’OSCE la integren 57 estats d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia. Tracta la seguretat de manera exhaustiva des de la vessant politicomilitar, humana, econòmica i medi ambiental.

Informa: Agència ANA
Foto: Govern d'Andorra