- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La campanya d'alcoholèmia es tanca amb un 5% de positius en 2.300 controls

  Noticies » Societat   14 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Entre el 13 de novembre i el 8 de gener la policia ha dut a terme la campanya de controls preventius d´alcoholèmia, amb un total de 2.283 inspeccions. De tots aquests controls, el 5% van donar un resultat positiu.

El Cos de Policia ha finalitzat el període de la darrera campanya de controls preventius d´alcoholèmia i droga, realitzada del 13 de novembre i el 8 de gener. El cos ha realitzat un total de 2283 controls dels quals 2169 han donat un resultat negatiu i 114 un resultat positiu. Aquestes xifres es tradueixen en un 5% de resultats positius. El percentatge de positius durant el Nadal de l´any passat va ser de 3´27 %, ja que la campanya va durar gairebé un mes menys.

Dels 114 controls positius, 38 han comportat sancions administratives i 75 han comportat la detenció dels conductors per taxa d’alcohol perquè la taxa d´alcohol en sang superava els 0,80 grams per litre i un altre va refusar la prova. Un, fins i tot, va marcar un registre de 2,54.

Del total de persones detingudes, 10 d´aquests conductors han estat involucrats en accidents de circulació de danys materials, i 2 en un accident amb ferits.

Informa: Ivan Álvarez