- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La mediació, una professió a l'alça

  Noticies » Societat   11 d'octubre, 2015
www.andorradifusio.ad

Aprofitant la graduació dels primers alumnes del postgrau en mediació de la Universitat d'Andorra hem volgut conèixer en què consisteix aquesta matèria i quina aplicació té. Un dels objectius és convertir-se en una referència internacional en mediació.

La mediació es basa en la resolució de conflictes mitjançant la comunicació, per tal d´ajudar a negociar i flexibilitzar les posicions de les diferents postures.

Dels diferents alumnes graduats el passat dijous, sobretot en destaquen advocats. Tot i això, la mediació no només va orientada a advocats, ja que disposa de moltes eines que es poden aprofitar en l'àmbit professional i personal per a gestionar situacions o problemes.

Un dels objectius prioritaris dels professionals de la mediació és consolidar-la perquè pugui arribar a convertir-se en un complement de la Batllia. A més, un altre dels objectius a llarg termini seria convertir Andorra, en un centre internacional de mediació.

Tot i no tenir continuïtat aquest any s´espera que l´any vinent s´enceti la segona edició d´aquest postgrau coincidint amb el projecte de llei que es preveu en un futur no molt llunyà.

Informa: Joel Romero