- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La mediació, una professió a l'alça

  Noticies » Societat   11 d'octubre, 2015
www.andorradifusio.ad

Aprofitant la graduació dels primers alumnes del postgrau en mediació de la Universitat d'Andorra hem volgut conèixer en què consisteix aquesta matèria i quina aplicació té. Un dels objectius és convertir-se en una referència internacional en mediació.

La mediació es basa en la resolució de conflictes mitjançant la comunicació, per tal d´ajudar a negociar i flexibilitzar les posicions de les diferents postures.

Dels diferents alumnes graduats el passat dijous, sobretot en destaquen advocats. Tot i això, la mediació no només va orientada a advocats, ja que disposa de moltes eines que es poden aprofitar en l'àmbit professional i personal per a gestionar situacions o problemes.

Un dels objectius prioritaris dels professionals de la mediació és consolidar-la perquè pugui arribar a convertir-se en un complement de la Batllia. A més, un altre dels objectius a llarg termini seria convertir Andorra, en un centre internacional de mediació.

Tot i no tenir continuïtat aquest any s´espera que l´any vinent s´enceti la segona edició d´aquest postgrau coincidint amb el projecte de llei que es preveu en un futur no molt llunyà.

Informa: Joel Romero