- El Tribunal Constitucional haurà de determinar si la llei d´agents de circulació conté algun article inconstitucional. El Tribunal Superior, que s´ha pronunciat sobre el recurs dels agents d´Escaldes-Engordany, creu que l´obligatorietat de tenir un complement per baixa laboral en cas d´accident podria contradir la carta magna. D´altra bandà, el comú ha tancat el tercer trimestre amb un 84% de la inversió executada. - Nou projectes innovadors del sector tecnològic han buscat finançament en el Niu Demo Day d´Andorra Telecom. Una cinquantena d´inversors del país i de fora s´han interessats per aquestes start-ups. Entre els projectes presentats hi ha plataformes per llogar aparcaments, aplicacions de telediagnòstic cardíac o un submarí simulador. - El dia 20 de novembre és el Dia mundial de la infància, un dia per recordar que és important educar en prevenció i fer bon ús de les xarxes. Vivim en l´era de les tecnologies de la informació i la comunicació en què internet i els dispositius intel·ligents són importants. Ho són en molts aspectes de la nostra vida, també en l´educació. - Últim dia de la trobada de microproductors de vi a Sant Julià de Lòria. Una jornada reservada als professionals, com restauradors i distribuïdors, i una bona oportunitat per tancar acords amb els cellers i empreses presents. Els expositors valoren l´organització de l´esdeveniment, tot i que en alguns casos creuen que ha fallat el públic. - El cap de Govern s´ha reunit amb el secretari d´estat d´Afers Exteriors sanmarinès, Nicola Renzi, amb qui ha analitzat l´estat de les negociacions amb Brussel·les. La reunió ha seguit amb una trobada tècnica entres les dues delegacions que negocien amb la Comissió Europea. Tot plegat ha servit per repassar l´agenda de la reunió trilateral que es farà aquest dimarts entre les delegacions d´Andorra, Mònaco i San Marino.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La policia augmenta les inspeccions per combatre les noves estratègies dels contrabandistes

  Noticies » Societat   29 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

S'incrementen les persones que es dediquen al contraban amb fardells el 2016. Sobretot a la zona del Pas de la Casa, on també hi van actuar més bandes organitzades. La policia ha augmentat les inspeccions i els controls als comerços. L´any passat es van comissar gairebé 130.000 paquets de tabac, un 70% més que el 2015.

Els darrers anys s'han incrementat els decomissos de tabac. Els esforços de la lluita contra el contraban van donar l´any passat fruit i es va arribar gairebé als 130.000 paquets de tabac comissats.

El 2016 l´increment es va notar sobretot al Pas de la Casa. El director de la policia, Jordi Moreno, explica que "en aquesta zona es va constatar un increment important de les persones que pujaven a dedicar-se al contraban". A més, afegeix, ho feien "amb els farcells tradicionals per la muntanya" i destaca "un increment important de bandes organitzades, sobretot del costat francès".

Pel que fa a aquestes bandes, el sistema de contraban ha canviat; ara es compren petites quantitats en diversos comerços, i és més difícil de detectar.

Tot i que Moreno assegura que s'ha notat la disminució dels contrabandistes al Pas de la Casa, l'operatiu no s'ha tancat i s'han ampliat els controls als comerços de tabac. Indica que "s'estan fent més inspeccions d'inventaris i vigilàncies per controlar la gent que entra" per comprovar "si efectivament es ven el tabac que legalment es pot vendre".

Finalment, les operacions també s'encaminen al bloqueig dels diners que provenen del contraban.

La direcció de la policia creu que amb els reforços i les investigacions d'aquest any s'aconseguiran bons resultats.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Cristina Jubete