- Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - La presó comptarà amb un nou mòdul per a dones ingressades, actualment quatre. Així ho ha assegurat Xavier Espot, ministre d´Interior, en una visita a les obres de millora del centre penitenciari. Això garantirà un espai més exclusiu per a les recluses. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La policia augmenta les inspeccions per combatre les noves estratègies dels contrabandistes

  Noticies » Societat   29 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

S'incrementen les persones que es dediquen al contraban amb fardells el 2016. Sobretot a la zona del Pas de la Casa, on també hi van actuar més bandes organitzades. La policia ha augmentat les inspeccions i els controls als comerços. L´any passat es van comissar gairebé 130.000 paquets de tabac, un 70% més que el 2015.

Els darrers anys s'han incrementat els decomissos de tabac. Els esforços de la lluita contra el contraban van donar l´any passat fruit i es va arribar gairebé als 130.000 paquets de tabac comissats.

El 2016 l´increment es va notar sobretot al Pas de la Casa. El director de la policia, Jordi Moreno, explica que "en aquesta zona es va constatar un increment important de les persones que pujaven a dedicar-se al contraban". A més, afegeix, ho feien "amb els farcells tradicionals per la muntanya" i destaca "un increment important de bandes organitzades, sobretot del costat francès".

Pel que fa a aquestes bandes, el sistema de contraban ha canviat; ara es compren petites quantitats en diversos comerços, i és més difícil de detectar.

Tot i que Moreno assegura que s'ha notat la disminució dels contrabandistes al Pas de la Casa, l'operatiu no s'ha tancat i s'han ampliat els controls als comerços de tabac. Indica que "s'estan fent més inspeccions d'inventaris i vigilàncies per controlar la gent que entra" per comprovar "si efectivament es ven el tabac que legalment es pot vendre".

Finalment, les operacions també s'encaminen al bloqueig dels diners que provenen del contraban.

La direcció de la policia creu que amb els reforços i les investigacions d'aquest any s'aconseguiran bons resultats.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Cristina Jubete