- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La policia investiga la mort a trets d'un gat a l'Aldosa de la Massana

  Noticies » Societat   05 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

La policia investiga la mort a trets d'un gat domèstic a l'Aldosa de la Massana. Els fets van succeir a començaments de juliol i els propietaris van presentar denúncia. També ho ha fet l'associació ecologista Apapma.

Els propietaris van sospitar que alguna cosa li havia succeït a l'animal, després que no tornés a casa, ja que entrava i sortia de l'habitatge lliurement. Es van assabentar que els serveis del comú havien recollit en un carrer proper al domicili el cos sense vida d'un gat unes hores abans i posteriorment els van confirmar que era el seu.

L'informe del veterinari, a instàncies del departament d'Agricultura i Medi Ambient, constatava que el gat va morir com a conseqüència d'un tret. APAPMA ha presentat una denúncia, que s'afegeix a la que havien cursat els propietaris de l'animal. L'associació considera molt greu els fets, sobretot perquè a la mort de l'animal cal afegir un delicte d'utilització d'arma de foc en una zona urbana.

De moment no ha transcendit cap informació que apunti a algun sospitós com a autor de la mort de l'animal i la investigació continua el seu curs.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà