- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La policia obliga a netejar el refugi de Fontvert a uns brètols que l'havien embrutat

  Noticies » Societat   18 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El cos de banders va rebre diumenge una trucada alertant que uns brètols havien utilitzat el refugi de Fontvert i que després havien marxat deixant brossa i brutícia a les instal·lacions. Els banders van avisar els voluntaris que s'encarreguen d'adequar aquest tipus d'equipaments i també la policia. Una estona després, una patrulla va trobar els responsables a la zona de la Plana i els va obligar a netejar el refugi.

El director del cos de banders, Miquel Rossell, explica com la policia "els va fer tornar a pujar i netejar el que haurien embrutat". Afegeix que "no hi haurà cap altra sanció, a no ser que hi hagi desperfectes". Afirma que es troben amb situacions com aquesta "en els refugis en què no s'ha de caminar molta estona per arribar-hi". "Malauradament hem de reconduir aquestes situacions i que es prengui consciència que és un bé públic", apunta.

Aquestes accions fa temps que duren. Les duen a terme, sobretot, grups de joves que es desplacen als refugis propers a fer-hi botellón. Des dels banders recorden que els voluntaris que s'encarreguen dels refugis només haurien d'arreglar desperfectes i no encarregar-se de la neteja. A més, posen a disposició el telèfon 148 per poder denunciar actituds incíviques.Informa: Judit Pedrós
Imatges fetes públiques pel cos de banders