- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La promoció més nombrosa de la història de la policia es prepara per patrullar els carrers

  Noticies » Societat   17 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

33 nous agents de policia s'incorporaran aviat a les patrulles de seguretat ciutadana. Aquest serà el destí principal de la nova promoció del cos d'ordre, la més nombrosa de la història, que avui ha començat un període de formació de set mesos. El reforç de la plantilla permetrà reforçar les unitats especialitzades.

La policia ha celebrat aquest divendres al matí la cerimònia d'obertura de la formació de la 53a promoció del cos d'ordre. Es tracta de la promoció més nombrosa de la història, amb 33 nous agents, entre els quals només hi ha dues dones.

El director del cos, Jordi Moreno, explica que els nous efectius es destinaran a reforçar la seguretat al carrer, fet que permetrà alhora ampliar diversos grups especialitats, com el "control de fronteres, la policia judicial, i els destinats a antiblanqueig i delictes tecnològics".

La formació durarà set mesos, amb un període d'internament a l'alberg de la Comella i una formació especialitzada fora del país. La condició física dels nous agents serà una dels aspectes que més es treballarà, però n'hi han d'altres d'imprescindibles com "les tècniques d'intervenció, el dret penal i altres de més específiques per als seus llocs de treball", ha indicat el caporal de formació policia, Sergi Lechuga.

Actualment el cos d'ordre compta amb 219 agents. Tot i que la nova promoció és molt nombrosa la majoria cobriran baixes per prejubilació. De fet només hi ha cinc places de nova creació. Jordi Moreno ha assegurat que la policia haurà de seguir creixent, per la qual cosa l'any vinent s'hauran de crear noves places.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra