- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La promoció més nombrosa de la història de la policia es prepara per patrullar els carrers

  Noticies » Societat   17 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

33 nous agents de policia s'incorporaran aviat a les patrulles de seguretat ciutadana. Aquest serà el destí principal de la nova promoció del cos d'ordre, la més nombrosa de la història, que avui ha començat un període de formació de set mesos. El reforç de la plantilla permetrà reforçar les unitats especialitzades.

La policia ha celebrat aquest divendres al matí la cerimònia d'obertura de la formació de la 53a promoció del cos d'ordre. Es tracta de la promoció més nombrosa de la història, amb 33 nous agents, entre els quals només hi ha dues dones.

El director del cos, Jordi Moreno, explica que els nous efectius es destinaran a reforçar la seguretat al carrer, fet que permetrà alhora ampliar diversos grups especialitats, com el "control de fronteres, la policia judicial, i els destinats a antiblanqueig i delictes tecnològics".

La formació durarà set mesos, amb un període d'internament a l'alberg de la Comella i una formació especialitzada fora del país. La condició física dels nous agents serà una dels aspectes que més es treballarà, però n'hi han d'altres d'imprescindibles com "les tècniques d'intervenció, el dret penal i altres de més específiques per als seus llocs de treball", ha indicat el caporal de formació policia, Sergi Lechuga.

Actualment el cos d'ordre compta amb 219 agents. Tot i que la nova promoció és molt nombrosa la majoria cobriran baixes per prejubilació. De fet només hi ha cinc places de nova creació. Jordi Moreno ha assegurat que la policia haurà de seguir creixent, per la qual cosa l'any vinent s'hauran de crear noves places.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra