- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Unió Hotelera valora la diversificació del mercat d'esquí amb l'arribada d'uns 10.000 suecs

  Noticies » Economia   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra rebrà, durant tota la temporada d'hivern, uns 10.000 esquiadors suecs. Una xifra força superior a la de les campanyes anteriors i que la Unió Hotelera valora molt positivament perquè implica la diversificació del mercat.

Entre els que arriben al país per Lleida-Alguaire utilitzant els paquets de Quality Travel i i els que ho fan per lliure, es calcula que durant els mesos d'esquí visitaran el Principat uns 10.000 suecs. L'any passat en van ser 7.000, per la qual cosa l'augment seria del 30%. 

La bona meteorologia i el gran nombre de quilòmetres esquiables fan que es decantin, cada cop més, per Andorra. Són parelles de mitjana edat o famílies que s'estan una setmana al país. Segons el president de la Unió Hotelera, són bones notícies perquè permeten diversificar el tipus de clients i no dependre tant d'un sol mercat. Destaca el turisme provinent del nord d'Europa "i la promoció que es podria fer a la Xina". En aquest sentit, creu que es va "per bon camí". 

2.500 d'aquests suecs arribaran en els vols setmanals que aterren a Lleida-Alguaire procedents de ciutats com Malmö, Göteborg o Estocolm fins al març. Se sumen així als esquiadors britànics que també hi arriben a través del majorista de viatges Neilson. 

Informa: Agència ANA / Judit Pedrós