- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vaga dels funcionaris serà entre el 19 de febrer i el 19 de març

  Noticies » Política   06 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Els sindicats de la funció pública convoquen la vaga del 19 de febrer al 19 de març. Un mes de vaga i després dels festius de carnaval, per no afectar els empresaris del país. Així ho han anunciat els sindicats al Govern aquest dimarts lliurant-li un preavís.

El portaveu de la Plataforma de funcionaris, Gabriel Ubach, recorda que van decidir per majoria que la vaga seria "indefinida i, per tant, no vol dir que no es pugui allargar". Ara cada sindicat es reunirà i decidirà quins dies setmanals farà de vaga i quines accions durà a terme. Quan vagin tancant les dates, avisaran amb 24 hores d'antelació el Govern.

Pel que fa a si els funcionaris haurien de cobrar els dies de vaga, els sindicats defensen que sí, ja que no hi ha cap regulació que ho impedeixi i culpen els executius de no haver regulat aquest dret abans. "No hi ha cap document que ens digui que se'ns poden treure els dies o que pot comportar una suspensió del contracte de treball", ha dit Ubach afegint que aquest no serà un punt que els faci tirar enrere. "Hem arribat a un moment en què de tant tensar la corda, s'ha trencat". 

Finalment, els sindicats han deixat clar que ha de ser el Govern qui estableixi els serveis mínims.

Han recordat que si l'executiu de DA tira les lleis de la funció pública i del codi de relacions laborals enrere i es disposa a negociar, encara s'és a temps d'aturar la vaga.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Kevin Ribeiro