- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

  Noticies » Cultura   14 de novembre, 2017 La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

Una delegació de l’Entente des Causses-et-Cevennes es troba al país per avaluar la possibilitat d'un agermanament amb la vall del Madriu-Perafita-Claror que es podria fer efectiu el 2018.

L'objectiu és intercanviar experiències amb dues zones que estan catalogades com a patrimoni de la humanitat, fomentar l’assistència tècnica mútua i, sobretot, establir llaços de gran força.

Els agermanaments entre béns catalogats com a Patrimoni de la Humanitat és habitual, ja que la Unesco promou l'associació o l'agermanament com una manera de fomentar l'intercanvi d'informació i experiència, entre països que sovint, però no sempre, tenen configuracions i reptes similars. Causses-i-Cevennes són dos territoris del sud del massís central francès que s’estenen sobre més de 302.319 hectàrees. Configuren paisatges de muntanya i valls profundes representatives de la relació entre els sistemes agropastorals i el seu entorn, especialment a través de les rutes de la transhumància.

Tal com posen en relleu des de la comissió de gestió de la vall del Madriu, un possible agermanament permetria compartir experiències i models de gestió en matèria cultural i patrimonial, crear una xarxa de cooperació i solidaritat amb la qual es poguessin impulsar camps de treball o accions conjuntes de voluntariat, i crear sinergies d’intercanvi turístic, científic i cultural. Això es materialitzaria a través d’intercanvis tècnics, de personal o, fins i tot, de joves entre escoles, amb la creació de projectes d’investigació, publicacions conjuntes o exposicions itinerants, entre d'altres.

Nova senyalització de la vall del Madriu

Durant la visita ambé s'ha presentat la senyalització interpretativa i de les entrades en tot el territori, per la qual s'ha fet un concurs nacional. En total s'instal·laran nou senyals a les entrades de la vall i tretze senyals interpretatius a l’interior del territori protegit, en llocs clau com Ràmio, l’Estall Serrer, Perafita o la presa de l’Illa.

Es començaran a instal·lar la propera primavera, quan la climatologia ho permeti. Els alumnes del Lycée Comte de Foix participaran en l'elaboració de dos d’aquests senyals.Informa: Agència ANA
Imatge: Vall del Madriu-Perafita-Claror