- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

  Noticies » Cultura   14 de novembre, 2017 La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

Una delegació de l’Entente des Causses-et-Cevennes es troba al país per avaluar la possibilitat d'un agermanament amb la vall del Madriu-Perafita-Claror que es podria fer efectiu el 2018.

L'objectiu és intercanviar experiències amb dues zones que estan catalogades com a patrimoni de la humanitat, fomentar l’assistència tècnica mútua i, sobretot, establir llaços de gran força.

Els agermanaments entre béns catalogats com a Patrimoni de la Humanitat és habitual, ja que la Unesco promou l'associació o l'agermanament com una manera de fomentar l'intercanvi d'informació i experiència, entre països que sovint, però no sempre, tenen configuracions i reptes similars. Causses-i-Cevennes són dos territoris del sud del massís central francès que s’estenen sobre més de 302.319 hectàrees. Configuren paisatges de muntanya i valls profundes representatives de la relació entre els sistemes agropastorals i el seu entorn, especialment a través de les rutes de la transhumància.

Tal com posen en relleu des de la comissió de gestió de la vall del Madriu, un possible agermanament permetria compartir experiències i models de gestió en matèria cultural i patrimonial, crear una xarxa de cooperació i solidaritat amb la qual es poguessin impulsar camps de treball o accions conjuntes de voluntariat, i crear sinergies d’intercanvi turístic, científic i cultural. Això es materialitzaria a través d’intercanvis tècnics, de personal o, fins i tot, de joves entre escoles, amb la creació de projectes d’investigació, publicacions conjuntes o exposicions itinerants, entre d'altres.

Nova senyalització de la vall del Madriu

Durant la visita ambé s'ha presentat la senyalització interpretativa i de les entrades en tot el territori, per la qual s'ha fet un concurs nacional. En total s'instal·laran nou senyals a les entrades de la vall i tretze senyals interpretatius a l’interior del territori protegit, en llocs clau com Ràmio, l’Estall Serrer, Perafita o la presa de l’Illa.

Es començaran a instal·lar la propera primavera, quan la climatologia ho permeti. Els alumnes del Lycée Comte de Foix participaran en l'elaboració de dos d’aquests senyals.Informa: Agència ANA
Imatge: Vall del Madriu-Perafita-Claror