- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'AGIA demana que les administracions facilitin la construcció

  Noticies » Societat   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

L´AGIA critica que la lentitud de les administracions dificulta les noves promocions. Alerta, a més, que a curt termini hi haurà inflació per l´augment de la demanda i la manca d´oferta. Demanen que s´agiliti la burocràcia i que es faciliti l'aprovació de plans parcials.

Després d´anys de crisi immobiliària, amb poques promocions i pocs incentius des del sector públic, el mercat es torna a moure. Així ho ha reconegut l´AGIA, que admet que les iniciatives per tornar a invertir estan creixent. Ara, segons els agents immobiliaris, cal que les administracions facilitin la construcció.
 
Si no hi ha un canvi en aquest sentit, es preveu que a curt termini acabi repercutint en els preus dels pisos. L´AGIA ha aplaudit iniciatives com la del comú de la capital de rebaixar la cessió de terrenys i creu que la resta de comuns haurien d'anar en la mateixa línia. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Vicente Bellot