- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'AGIA demana que les administracions facilitin la construcció

  Noticies » Societat   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

L´AGIA critica que la lentitud de les administracions dificulta les noves promocions. Alerta, a més, que a curt termini hi haurà inflació per l´augment de la demanda i la manca d´oferta. Demanen que s´agiliti la burocràcia i que es faciliti l'aprovació de plans parcials.

Després d´anys de crisi immobiliària, amb poques promocions i pocs incentius des del sector públic, el mercat es torna a moure. Així ho ha reconegut l´AGIA, que admet que les iniciatives per tornar a invertir estan creixent. Ara, segons els agents immobiliaris, cal que les administracions facilitin la construcció.
 
Si no hi ha un canvi en aquest sentit, es preveu que a curt termini acabi repercutint en els preus dels pisos. L´AGIA ha aplaudit iniciatives com la del comú de la capital de rebaixar la cessió de terrenys i creu que la resta de comuns haurien d'anar en la mateixa línia. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Vicente Bellot