- El ministeri de Salut informa que de moment no té constància que els lots de llet retirats del mercat francès per una possible contaminació de salmonel·la agona s´hagin comercialitzat a Andorra. Tot i així i com a mesura de precaució es posa a disposició de farmàcies, metges, pediatres i de la població en general una relació dels lots retirats en un lloc web per a consulta. - Manel del Castillo, director gerent de l´hospital de Sant Joan de Déu, ha alertat de la necessitat de dedicar més recursos a la investigació del càncer infantil. Del Castillo ha presentat el projecte de SJD Pediatric Center, a Barcelona, que hauria d´acollir uns 400 infants anualment i que costaria uns 30 milions. Entre els donants d´aquest nou centre hi ha Andbank amb un milió d´euros.. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'ambaixador d'Espanya demana diàleg dins del marc constitucional per resoldre la situació a Catalunya

  Noticies » Política   12 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

L´ambaixada d´Espanya ha ofert una recepció oficial amb motiu del dia de la Hispanitat.

Manuel Montobbio ha rebut les principals autoritats i institucions polítiques, socials i econòmiques del país. En el seu discurs, l´ambaixador ha fet referència a les relacions bilaterals i ha donat suport a la candidatura d´Andorra per acollir la cimera iberoamericana del 2020.

Montobbio també ha fet referència a la situació política a Catalunya i ha apel·lat al diàleg i a la recerca de ponts fins a l'últim moment. Això sí, sempre dins el respecte al marc constitucional. L´ambaixador ha agraït també el posicionament d´Andorra en aquest afer: de respecte a la Constitució del país veí i al diàleg dins el seu marc.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha reiterat la posició d'Andorra, que "desitja i anima que hi hagi un diàleg". També ha celebrat "les posicions d'obertura, sempre dins del marc constitucional".

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Anna Ginestà