- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'associació per l'Alzheimer recorre al micromecenatge per publicar un llibre de relats sobre la malaltia

  Noticies » Societat   09 de març, 2017
www.andorradifusio.ad

Escriptors andorrans i espanyols explicaran la seva visió i experiència de l'Alzheimer. Això, sí, abans l'Associació andorrana per la malaltia de l'Alzheimer haurà de recollir a través d'un procés de micromecenatge 2.500 euros. L'entitat iniciarà a partir de la setmana vinent aquesta campanya per aconseguir editar el seu primer llibre.

'Un passat i un futur presents'' serà un llibre de relats curts, d'escriptors andorrans i espanyols que explicaran, en primera persona, la seva experiència amb familiars, amics o coneguts que pateixen Alzheimer.

El llibre que busca fer més visible la malaltia, ajudar a combatre l'estigma que encara viuen els afectats i també recaptar fons, amb la seva venda, per continuar amb les activitats de l'Associació andorrana per la malaltia de l'Alzheimer. La presidenta de l'entitat, Montse Valls, avança que "la majoria d'escriptors han viscut un cas real i d'altres faran una història inventada des del respecte i dignitat dels malalts".

David Arrabal coordinarà aquest projecte impulsat per l'AAMA, que abans ha d'aconseguir el finançament necessari que s'han marcat: 2.500 euros. Uns diners que recaptaran a partir d'una campanya de micromecenatge a la xarxa. Valls indica que tant les col·laboracions, com la maquetació i les traduccions seran altruïstes, "però la impremta s'haurà de pagar" i per això recorren al micromecenatge per poder finançar el llibre.

A partir de la setmana vinent es posarà en marxa la campanya i l'objectiu és poder presentar el llibre el 21 de setembre, coincidint amb el Dia mundial d'aquesta malaltia.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: Albert Refart