- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

'Le Blizzard' vol ser als festivals de Sitges o Sant Sebastià

  Noticies » Cultura   18 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Arriben les primeres imatges del rodatge de 'Le Blizzard', el curtmetratge d´Álvaro Rodríguez que torna a la segona Guerra Mundial per parlar de refugiats enmig dels Pirineus. Per a l´ocasió ha comptat amb un equip de luxe i una meteorologia que ha ajudat en la reproducció d´una atmosfera essencial per a la cinta. El director diu que vol tenir-lo acabat per entrar a festivals com Sitges i Sant Sebastià.

Fins a 180 vegades s´ha fet claqueta en el rodatge de 'Le Blizzard', que explica la història d´una refugiada francesa interpretada per Aida Folch, una mare que busca la seva filla i es perd enmig d´un bosc hivernal dels Pirineus quan fuig del nazisme.

Álvaro Rodríguez diu estar molt content del seu segon gran projecte. "Tenim uns actors de la categoria d'Aida Folch, Isaak Ferriz, Boris Cartes...", destaca il·lusionat. També parlar de Poli Cantero, que té dos Goyas pels efectes especials i ha col·laborat en aquest projecte. Rodríguez assegura satisfet que "el guió funciona" i en l'apartat tècnic destaca l'ús d'una càmera Alexa o òptiques anamòrfiques, després d'haver ajustat el pressupost.

Han estat 5 jornades de treball intens amb dos equips per treballar dia i nit per reproduir els diferents ambients del curt. S'han rodat els boscos del coll d'Ordino i s'ha recreat una frontera nazi als cortals d'Encamp.

Enmig d´un desembre fred, actors i equip han patit les inclemències del temps: la neu ha caigut com un regal i ha deixat grans imatges. "Estic molt content. Per càmera queda increible", promet el director.

El curtmetratge ja s´ha començat a muntar. Per a l´ambientació i banda sonora, el director espera poder comptar una vegada més amb Miguel Espinosa i Carlos Lozano. Es vol tenir acabat al juny per presentar-se a quants festivals pugui però l´objetiu és repetir Sitges, o anar a Sant Sebastià i al fantasia de Canadà.

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Álvaro Rodríguez
Imatges: Carla Sales