- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les motos elèctriques: un nou pas en la mobilitat sostenible a Andorra

  Noticies » Societat   04 de juny, 2016
www.andorradifusio.ad

Andorra continua avançant per convertir-se en un dels principals referents del motor elèctric del món. Hem conegut com funcionen aquests vehicles i quins són els seus punts forts i febles.

Comoditat, protecció al medi ambient i estalvi són les tres coses que poden aconseguir tots aquells usuaris que decideixin fer-se amb una moto elèctrica. Són vehicles que redueixen les emissions de CO2, tenen una autonomia aproximada de 300 km i poden arribar a una velocitat màxima de 150 km/h.A més a més, som en un país cada cop més preparat per a la seva arribada...

Però tot i els avantatges, hi ha gent que encara no pot permetre´s comprar-se un vehicle d'aquestes característiques. Els preus al Principat no baixen dels 9.500 euros. Alhora, la seva autonomia depèn de com l´usuari condueixi.El material cada cop té més qualitat i les bateries són potents i, per tant, el que està clar és que es presenta un bon futur per a aquesta nova manera d´entendre la mobilitat.

En un màxim de 5 anys, asseguren els experts, la mentalitat de tots els andorrans, i també de la resta del món, probablement, serà sostenible.

Informa: Jara Lalien    Imatge: Marc Oferil