- Sense plataforma esquiable, la pista de l´Avet no pot acollir curses masculines de la Copa del Món ni finals que necessitin dues pistes simultànies. Així ho afirma la FIS en una carta sol·licitada pel president d´Ensisa i cònsol de Canillo. Josep Mandicó assegura que el projecte és legal i nega que sigui una requalificació urbanística encoberta. - Els ingressos per cotitzacions de la branca general de la CASS han pujat un 24% durant els tres primers mesos de l´any. També es consolida la recuperació del nombre d´assalariats, així com el dels treballadors per compte propi. S´ha aprovat una pròrroga del conveni entre el SASS i els metges. - El comú d´Encamp ha confirmat que l´oficina de la Poste del Pas de la Casa tancarà aquest 1 de setembre i està negociant amb els serveis postals francesos perquè el servei es pugui mantenir a partir d´aquesta data. La minoria al comú ja ha estat informada. - Corts ha celebrat la vista per l´extradició d´un home condemnat a Espanya a 14 anys de presó per haver violat una menor. La fiscalia es mostra a favor de lliurar-lo a les autoritats espanyoles i la defensa s´hi oposa en considerar-lo innocent. Corts s´haurà de pronunciar d´aquí a un mes. També ha quedat vist per a sentència un altre cas d´extradició, el d´un resident que França reclama per ser jutjat per contraban de tabac. - A pocs dies de l´estrena del nou espectacle del Cirque du Soleil l´ocupació als hotels augura un gran èxit. Els establiments del centre tenen reserves que se situen entre el 70 i el 100% des de dissabte i fins diumenge. Els paquets turístics, que inclouen l´entrada a l´espectacle i la pernoctació, s´han venut a molt bon ritme fins a exhaurir les existències en el cas d´alguns hotels.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'incendi al centre de Portugal provoca més de 60 morts i continua actiu

  Noticies » Societat   19 de juny, 2017
www.andorradifusio.ad

L'incendi que ha provocat més de 60 morts al centre de Portugal continua actiu mentre les autoritats tracten d'esbrinar com es va produir la tragèdia. Una trentena de víctimes van quedar atrapades a la carretera quan intentaven fugir de la proximitat de les flames. El Govern i les forces polítiques andorranes han mostrat la seva solidaritat amb el poble portuguès. Aquesta tarda hi haurà un minut de silenci convocat pel consolat.

La carretera que travessa el bosc afectat per l'incendi forestal la nit del diumenge al municipi de Pedrogão Grande, al centre de Portugal, es va convertir en una ratera per a una trentena de les víctimes que ha provocat el foc. En veure la proximitat de les flames prop de les cases van decidir fugir amb cotxe per la carretera nacional que travessa el bosc. Una carretera estreta i plena de revols envoltada per arbres. El foc els va encerclar.

Les autoritats portugueses tracten d'explicar la tragèdia, la més greu de les últimes dècades al país. La hipòtesi més acceptada és que el foc fos causat per un llamp i es va propagar per la sequera i el vent canviant. Ara s'intenta saber què va fallar en els dispositius de protecció civil. El foc encara no ha estat apagat i milers de bombers continuen treballant-hi. A Andorra, la tragèdia ha colpit la comunitat portuguesa. El Govern i les forces polítiques han expressat el condol amb les víctimes i la seva solidaritat. El consolat de Portugal ha convocat un minut de silenci per les víctimes a les vuit de la tarda a la plaça on està ubicat l'organisme.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Ruptly
Locució: Ariadna Comas