- El ministeri de Salut informa que de moment no té constància que els lots de llet retirats del mercat francès per una possible contaminació de salmonel·la agona s´hagin comercialitzat a Andorra. Tot i així i com a mesura de precaució es posa a disposició de farmàcies, metges, pediatres i de la població en general una relació dels lots retirats en un lloc web per a consulta. - Manel del Castillo, director gerent de l´hospital de Sant Joan de Déu, ha alertat de la necessitat de dedicar més recursos a la investigació del càncer infantil. Del Castillo ha presentat el projecte de SJD Pediatric Center, a Barcelona, que hauria d´acollir uns 400 infants anualment i que costaria uns 30 milions. Entre els donants d´aquest nou centre hi ha Andbank amb un milió d´euros.. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

  Noticies » Economia   12 d'octubre, 2017 L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística situen l'Índex de Preus al Consum (IPC) del setembre en el 2,2%, que suposa un lleuger increment d'una dècima respecte a l'agost. Des de la primavera, quan va arribar a situar-se en el 3%, l'IPC ha anat baixant fins al 2,1% del mes d'agost. El transport, la salut, l'habitatge, gas i electricitat, i els aliments, begudes i tabac han contribuït a aquesta tandència a l'alça al mes de setembre. Quant als països veïns, a Espanya l'IPC del setembre se situa en l'1,8% (dues dècimes més que a l'agost) i a França en l'1% (una dècima més).

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de setembre ha patit un lleuger repunt d’una dècima respecte a la xifra d’agost i s’ha situat en el 2,2%, segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d’Estadística. Després de pujades continuades des de la primavera de l'any passat fins a la d'enguany, l’index va arribar al 3% i a partir de llavors fins a l’agost ha anat baixant. 

Aquest setembre, però, ha augmentat a causa d’una pujada dels preus del transport –ha crescut la variació dels preus dels carburants-; la salut; l’habitatge, gas i electricitat, per l’augment dels combustibles; i els aliments, begudes i tabac, principalment per un augment de la variació anual dels preus de la fruita i dels olis greixos. El vestit i el calçat, l’esbarjo (pel decreixement de la variació anual dels preus dels viatges turístics) i l’ensenyament, però, han desaccelerat aquesta variació, mentre que els grups dels béns i serveis; mobles i serveis per a la llar, i els hotels, cafés i restaurants han mantingut la variació.

Pel que fa a l'IPC dels països veïns, a Espanya se situa en l'1,8%, una pujada de dues dècimes respecte a l'agost. Aquest augment és conseqüència de l’influència positiva dels aliments i begudes no alcohòliques i de l'oci i cultura. D'altra banda, l'habitatge té una influència negativa a causa d’un creixement menor dels preus de l’electricitat i de la gasolina per a la calefacció, respecte el mes de setembre de l’any anterior. Finalment , la variació anual de l’IPC de França de setembre se situa a l'1%, una dècima més que a l'agost. Aquesta acceleració és conseqüència de la influència positiva dels preus de l'energia i de l'alimentació.

Informa: Agència ANA