- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

  Noticies » Economia   12 d'octubre, 2017 L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística situen l'Índex de Preus al Consum (IPC) del setembre en el 2,2%, que suposa un lleuger increment d'una dècima respecte a l'agost. Des de la primavera, quan va arribar a situar-se en el 3%, l'IPC ha anat baixant fins al 2,1% del mes d'agost. El transport, la salut, l'habitatge, gas i electricitat, i els aliments, begudes i tabac han contribuït a aquesta tandència a l'alça al mes de setembre. Quant als països veïns, a Espanya l'IPC del setembre se situa en l'1,8% (dues dècimes més que a l'agost) i a França en l'1% (una dècima més).

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de setembre ha patit un lleuger repunt d’una dècima respecte a la xifra d’agost i s’ha situat en el 2,2%, segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d’Estadística. Després de pujades continuades des de la primavera de l'any passat fins a la d'enguany, l’index va arribar al 3% i a partir de llavors fins a l’agost ha anat baixant. 

Aquest setembre, però, ha augmentat a causa d’una pujada dels preus del transport –ha crescut la variació dels preus dels carburants-; la salut; l’habitatge, gas i electricitat, per l’augment dels combustibles; i els aliments, begudes i tabac, principalment per un augment de la variació anual dels preus de la fruita i dels olis greixos. El vestit i el calçat, l’esbarjo (pel decreixement de la variació anual dels preus dels viatges turístics) i l’ensenyament, però, han desaccelerat aquesta variació, mentre que els grups dels béns i serveis; mobles i serveis per a la llar, i els hotels, cafés i restaurants han mantingut la variació.

Pel que fa a l'IPC dels països veïns, a Espanya se situa en l'1,8%, una pujada de dues dècimes respecte a l'agost. Aquest augment és conseqüència de l’influència positiva dels aliments i begudes no alcohòliques i de l'oci i cultura. D'altra banda, l'habitatge té una influència negativa a causa d’un creixement menor dels preus de l’electricitat i de la gasolina per a la calefacció, respecte el mes de setembre de l’any anterior. Finalment , la variació anual de l’IPC de França de setembre se situa a l'1%, una dècima més que a l'agost. Aquesta acceleració és conseqüència de la influència positiva dels preus de l'energia i de l'alimentació.

Informa: Agència ANA