- Andrew Albicy és dubte per al partit d´Eurocup de dimecres del MoraBanc. El francès es va fer un esquinç a Saragossa però encara no està descartat per jugar a la pista del Cedevita Zagreb. El que més preocupa al club és la imatge de l´equip, la pitjor de la temporada. - El Tribunal Superior confirma la legalitat dels escorcolls als domicilis i les empreses dels Cierco. Aquests defensaven que havien estat desproporcionats i demanaven no desprecintar els documents. Ara estudien anar al Constitucional. - L´hospital crearà una unitat de mama de manera immediata i ja ha contractat un cirurgià plàstic. El nou especialista farà possibles les reconstruccions mamàries. S´està en converses amb la CASS perquè no cobreixi tan sols les pròtesis estàndards. El SAAS, la Fundació Bissé i l´ADA han presentat un nou servei del qual es beneficien ja quinze pacients. - La plataforma de Soldeu estarà enllestida el novembre del 2018. És el termini que avui han fixat a Canillo, on s´ha constituït el comitè d´honor d´aquest esdeveniment esportiu, que es farà el març del 2019. El Govern i la FAE han reiterat la seva defensa a l´obra com a projecte de país de màxim nivell en l´àmbit de l´esquí
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

  Noticies » Economia   12 d'octubre, 2017 L'IPC del setembre se situa en el 2,2%

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística situen l'Índex de Preus al Consum (IPC) del setembre en el 2,2%, que suposa un lleuger increment d'una dècima respecte a l'agost. Des de la primavera, quan va arribar a situar-se en el 3%, l'IPC ha anat baixant fins al 2,1% del mes d'agost. El transport, la salut, l'habitatge, gas i electricitat, i els aliments, begudes i tabac han contribuït a aquesta tandència a l'alça al mes de setembre. Quant als països veïns, a Espanya l'IPC del setembre se situa en l'1,8% (dues dècimes més que a l'agost) i a França en l'1% (una dècima més).

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de setembre ha patit un lleuger repunt d’una dècima respecte a la xifra d’agost i s’ha situat en el 2,2%, segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d’Estadística. Després de pujades continuades des de la primavera de l'any passat fins a la d'enguany, l’index va arribar al 3% i a partir de llavors fins a l’agost ha anat baixant. 

Aquest setembre, però, ha augmentat a causa d’una pujada dels preus del transport –ha crescut la variació dels preus dels carburants-; la salut; l’habitatge, gas i electricitat, per l’augment dels combustibles; i els aliments, begudes i tabac, principalment per un augment de la variació anual dels preus de la fruita i dels olis greixos. El vestit i el calçat, l’esbarjo (pel decreixement de la variació anual dels preus dels viatges turístics) i l’ensenyament, però, han desaccelerat aquesta variació, mentre que els grups dels béns i serveis; mobles i serveis per a la llar, i els hotels, cafés i restaurants han mantingut la variació.

Pel que fa a l'IPC dels països veïns, a Espanya se situa en l'1,8%, una pujada de dues dècimes respecte a l'agost. Aquest augment és conseqüència de l’influència positiva dels aliments i begudes no alcohòliques i de l'oci i cultura. D'altra banda, l'habitatge té una influència negativa a causa d’un creixement menor dels preus de l’electricitat i de la gasolina per a la calefacció, respecte el mes de setembre de l’any anterior. Finalment , la variació anual de l’IPC de França de setembre se situa a l'1%, una dècima més que a l'agost. Aquesta acceleració és conseqüència de la influència positiva dels preus de l'energia i de l'alimentació.

Informa: Agència ANA