- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'última d'Isabel Coixet i el cinema asiàtic i sud-americà protagonitzen el nou curs del Cineclub

  Noticies » Cultura   08 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El Cineclub de les Valls torna a escena aquest dimecres, amb l´última creació d´Isabel Coixet. Fins al mes de març es presentaran vuit propostes, com sempre en versió original. Les projeccions tindran lloc al Teatre Comunal d'Andorra la Vella.

"La llibreria"
Dir.: Isabel Coixet
No hi ha dubte que la programació que oferirà el Cineclub manté els estàndards de qualitat i diversitat habituals. Per començar una creació recent d´Isabel Coixet, "The Bookshop". Poètica i intimista, ha estat mereixedora d´una entusiasta rebuda per part de crítica i públic.

"El tercer assassinat"
Dir.: Hirokazu Kareeda
Canvi total de registre per a la segona sessió, el dia 17, amb un film del japonès Hirokazu Kareeda, "El tercer assassinat", un film fosc, negre i intigrant, que s´ha guanyat el vistiplau general.

"Plastic China"
Dir.: Jiuliang Wang
El cinema documental, amb clares intencions ecològiques, vindrà des de la Xina. "Plastic China" és una denúncia d´un sistema on preval l´interès comercial per sobre de les persones i que ha estat seleccionat pel festival de Sundance d´aquest any.

Fins a final de març es podran veure propostes d´estils i gèneres dispars. Des de l´argentina "El último traje", fins a "Pieles", d´Eduard Casanova, que es projectarà en el marc del festival Ull Nu. Cal no oblidar una altra de les cites ineludibles d´aquesta edició, "Una mujer fantástica", del xilè Sebastian Lelio, Os de plata al festival de Berlín.

Informa: Joan A. Sarmiento