- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Marc Pons és el nou director de la Fundació ActuaTech

  Noticies » Societat   12 de gener, 2018 Marc Pons és el nou director de la Fundació ActuaTech

El patronat de la Fundació ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra Telecom, FEDA i Universitat d’Andorra) ha nomenat Marc Pons com a nou director de l’entitat. Pons és enginyer en telecomunicacions, màster en Enginyeria Ambiental i Energies Renovables i doctor en Ciència i Tecnologia per la UPC i la Universitat McGill de Mont-real. També dirigeix l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), càrrec que va adoptar en substitució de l'ara ministre d’Educació i Enseyament Superior, Eric Jover.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Marc Pons s’ha especialitzat en la recerca i la innovació en l’àmbit de la neu i la muntanya i en la modelització de sistemes en diferents àmbits com l’energia, la mobilitat, les dinàmiques del turisme i l’aigua. També ha treballat i col·laborat en diversos projectes internacionals (al Canadà, els Estats Units, Àustria, Suïssa, França i Itàlia), és investigador associat de la Universitat Politècnica de Catalunya, cap d'àrea al Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) i cofundador de Nivorisk Innovation.

A l’OBSA ha desenvolupat diversos projectes en l’àmbit del canvi climàtic i l’energia. Entre els projectes destaquen l’estudi conjunt amb la Universitat de Waterloo i la Universitat d’Innsbruck per avaluar la vulnerabilitat del turisme de neu i dissenyar estratègies d’adaptació a la variabilitat climàtica pels Pirineus, algunes regions del Canadà i Àustria. També avalua el potencial solar tèrmic i fotovoltaic de les cobertes dels edificis d’Andorra. Pons és conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sosteniblitat del comú d'Ordino.

Informa/foto: Agència ANA