- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Martí sobre el BCE: "Tancant la porta a Europa no hi haurà prestador d'última instància"

  Noticies » Política   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Ser membre del Fons Monetari Internacional pot ser útil si l'estat necessita liquiditat, però no si la necessita el sistema financer.

Així ho ha dit el cap de Govern en la primera jornada del debat d'orientació política. Antoni Martí ha explicat que l'única fórmula perquè els bancs tinguin un prestador d'última instància "capaç d'injectar liquiditat al sistema financer en cas de necessitat" és mitjançant el Banc Central Europeu. Asegura que aquesta fórmula "ens hagués permès afrontar amb menys neguits la crisi financera que va viure fa dos anys i mig".

Precisament Martí diu que poder-hi accedir és una de les coses a guanyar amb l'acord d'associació amb la UE. En concret, amb la lliure circulació de capitals. ""Tancant la porta a Europa no hi haurà prestador d'última instància", ha dit afegint que "als ciutadans se'ls ha de parlar clar".

Informa: Andrés González-Nandín