- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Martí sobre el BCE: "Tancant la porta a Europa no hi haurà prestador d'última instància"

  Noticies » Política   14 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Ser membre del Fons Monetari Internacional pot ser útil si l'estat necessita liquiditat, però no si la necessita el sistema financer.

Així ho ha dit el cap de Govern en la primera jornada del debat d'orientació política. Antoni Martí ha explicat que l'única fórmula perquè els bancs tinguin un prestador d'última instància "capaç d'injectar liquiditat al sistema financer en cas de necessitat" és mitjançant el Banc Central Europeu. Asegura que aquesta fórmula "ens hagués permès afrontar amb menys neguits la crisi financera que va viure fa dos anys i mig".

Precisament Martí diu que poder-hi accedir és una de les coses a guanyar amb l'acord d'associació amb la UE. En concret, amb la lliure circulació de capitals. ""Tancant la porta a Europa no hi haurà prestador d'última instància", ha dit afegint que "als ciutadans se'ls ha de parlar clar".

Informa: Andrés González-Nandín