- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Martisella demana al PS deixar de banda els personalismes per no bloquejar les institucions

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Deixar de banda els personalismes i no obstaculitzar la feina del Consell General. Aquest és el principal missatge que ha enviat al PS la consellera del grup demòcrata, Maria Martisella.

La consellera del grup demòcrata, Maria Martisella, ha lamentat al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional el bloqueig que està generant en la tasca parlamentària la indefinició de la presidència del grup mixt. La també secretària de Sindicatura dispara directament contra el PS, a qui acusa d'obstaculitzar la tasca parlamentària. "Ens qüestionem si podrem constituir formalment la comissió de Finances per poder treballar les 200 esmenes del pressupost. Fins i tot es podria paralitzar l’Estat", ha manifestat demanant deixar de banda els personalismes.

Martisella també ha tractat algunes de les recomanacions que el Greco va traslladar a Andorra en el seu darrer informe, centrat en la prevenció de la corrupció entre parlamentaris. Assegura que s'està treballant la llei de transparència del Govern que estableix la declaració de béns i d'activitats i que aquesta declaració mai serà pública.

Pel que fa a la llei de la funció pública, Martisella ha recordat que el text està aprovat i que aviat entrarà a tràmit. Ha assegurat que el text dota de moltes eines als treballadors de l'administració que abans no tenien, com ara una graduació, possibilitats d'augment i estabilitat.

Entrevista completa a la consellera general de DA, Maria Martisella, a l'Ara i Aquí:


Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Cristina Jubete