- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Medi Ambient comença una campanya contra la publicitat en paper a les bústies

  Noticies » Societat   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Reduir considerablement el consum de paper. És l'objectiu principal de la campanya de conscienciació que el ministeri de Medi Ambient posa en marxa aquest mes. De moment anirà destinada a evitar el bustiatge.

Publicitat, promocions, catàlegs, són molts els missatges en paper que diàriament es reparteixen a les bústies. Una pràctica que comporta un gran consum de paper. El ministeri de Medi Ambient, seguint una de les directives recollides en el pla nacional de residus, iniciarà aquest mes una campanya de conscienciació entre els ciutadans per evitar aquesta pràctica. Es distribuiran 10.000 fulletons amb adhesius per indicar que no es vol publicitat. En una segona fase el ministeri crearia, si és necessari, una normativa per prohibir aquest tipus de publicitat en cas que la primera fase no sigui efectiva, com ha avançat la ministra Sílvia Calvó.

La celebració de la Setmana europea de prevenció de residus coincidirà amb l'entrada en vigor del reglament sobre bosses de plàstic d'un sol ús que prohibeix les de menys de 50 micres. Les de més d'aquesta mida es podran utilitzar en funció de la seva composició, però amb un cost entre 10 i 15 cèntims.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà