- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Medi Ambient comença una campanya contra la publicitat en paper a les bústies

  Noticies » Societat   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Reduir considerablement el consum de paper. És l'objectiu principal de la campanya de conscienciació que el ministeri de Medi Ambient posa en marxa aquest mes. De moment anirà destinada a evitar el bustiatge.

Publicitat, promocions, catàlegs, són molts els missatges en paper que diàriament es reparteixen a les bústies. Una pràctica que comporta un gran consum de paper. El ministeri de Medi Ambient, seguint una de les directives recollides en el pla nacional de residus, iniciarà aquest mes una campanya de conscienciació entre els ciutadans per evitar aquesta pràctica. Es distribuiran 10.000 fulletons amb adhesius per indicar que no es vol publicitat. En una segona fase el ministeri crearia, si és necessari, una normativa per prohibir aquest tipus de publicitat en cas que la primera fase no sigui efectiva, com ha avançat la ministra Sílvia Calvó.

La celebració de la Setmana europea de prevenció de residus coincidirà amb l'entrada en vigor del reglament sobre bosses de plàstic d'un sol ús que prohibeix les de menys de 50 micres. Les de més d'aquesta mida es podran utilitzar en funció de la seva composició, però amb un cost entre 10 i 15 cèntims.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà