- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La mediació, com a mesura per resoldre conflictes

  Noticies » Societat   18 d'octubre, 2014
www.andorradifusio.ad

La mediació s'està introduint cada cop de forma menys tímida en la resolució de conflictes a Andorra. Es tracta d´arribar a un acord entre les parts, en comptes de recórrer directament a la Batllia. La Universitat d´Andorra imparteix justament la primera edició del programa de postgrau en mediació.

Resoldre els problemes a través de la mediació és un procés més ràpid, més econòmic i, sovint, més satisfactori que els tribunals de justícia. Els perfils dels mediadors es vinculen a professions com el dret i la justícia, la psicologia o els recursos humans i es busca facilitar el diàleg entre les dues parts afectades i una de netural, que és el mediador.

Andorra també s´utilitza aquest sistema, fet que permet alleugerir la càrrega dels jutjats de primera instància. El curs, de 24 crèdits, dota d´eines professionals per intervenir en conflictes familiars, laborals i comunitaris.

Informa: Rubén Carcellé Imatge: Sergi Pla