- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La mediació, com a mesura per resoldre conflictes

  Noticies » Societat   18 d'octubre, 2014
www.andorradifusio.ad

La mediació s'està introduint cada cop de forma menys tímida en la resolució de conflictes a Andorra. Es tracta d´arribar a un acord entre les parts, en comptes de recórrer directament a la Batllia. La Universitat d´Andorra imparteix justament la primera edició del programa de postgrau en mediació.

Resoldre els problemes a través de la mediació és un procés més ràpid, més econòmic i, sovint, més satisfactori que els tribunals de justícia. Els perfils dels mediadors es vinculen a professions com el dret i la justícia, la psicologia o els recursos humans i es busca facilitar el diàleg entre les dues parts afectades i una de netural, que és el mediador.

Andorra també s´utilitza aquest sistema, fet que permet alleugerir la càrrega dels jutjats de primera instància. El curs, de 24 crèdits, dota d´eines professionals per intervenir en conflictes familiars, laborals i comunitaris.

Informa: Rubén Carcellé Imatge: Sergi Pla